Hava Durumu

“Meydan camisi olacak”

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kamil Ocak Stadyumunun yerine yapılacak olan Millet Bahçesi Projesi ve Cuma Camii projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Şahin, “Gelen itirazlar var. Pazartesi günü o yolla ilgili kısma, ulaşım ile ilgili kısma yeniden gelen itirazları değerlendireceğiz. Zaten yolu kapatmıyoruz. Dünyanın en iyi meydanlarına gidin kilisesiz meydan göremezsiniz. Burada bir meydan camisi olacak, meydan camisi olacak, bu meydan camisi ile ilgili de hayırsever yaptığı projeyi şehre anlatacak” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2019 19:17
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2019 21:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Meydan camisi olacak”

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kamil Ocak Stadyumunun yerine yapılacak olan Millet Bahçesi Projesi ve Cuma Camii projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Şahin, “Gelen itirazlar var. Pazartesi günü o yolla ilgili kısma, ulaşım ile ilgili kısma yeniden gelen itirazları değerlendireceğiz. Zaten yolu kapatmıyoruz. Dünyanın en iyi meydanlarına gidin kilisesiz meydan göremezsiniz. Burada bir meydan camisi olacak, meydan camisi olacak, bu meydan camisi ile ilgili de hayırsever yaptığı projeyi şehre anlatacak” dedi.

Kamil Ocak Stadyumu alanı ve çevresinde bulunan bölgeye yapılacak olan Millet Bahçesi Projesi ve Cuma Cami Projesi, Gaziantep’te tartışmalara neden oldu. Vatandaşların, STK’ların ve siyasi partilerin itiraz ettiği proje ile ilgili olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ak Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısında açıklamalarda bulundu. Şahin, “  Son zamanlarda gündemde olan Meydanla ilgili sizi bilgilendirmek istiyorum. Teşkilatlarımız elimiz ayağımız gözümüz kulağımız siz bilgi sahibi olun ki nasıl bir meydanımız oluyor ne yapıyoruz anlatın.  Her şehrin bir meydanı vardır. Dünyayı dolaşan arkadaşlarımız var. Avrupa'da Amerika'da nereye gitseniz sizi bir meydana götürürler. Her şehirde bu meydanlar şehrin kimliğidir. Bizim şehir meydanına geldiğimizde önce Kâmil Ocak Stadyumunun yeriyle başlayan ve stadın yapılmasıyla ilgili süreç başladı. Kamil Ocak Stadyumunun taşınma kararı aldıktan sonra burayla ilgili süreç başlatıldı. Burası TOKİ’nin yeri.”dedi.

“ŞEHRİ BETONA BOĞAMAYIZ”

Sözlerini sürdüren Şahin, “TOKİ’nin Büyükşehir Belediye Meclis Başkanlığına sormadan burada imar yapma tasarruf yetkisi var. Ama vekillerimize çok teşekkür ediyorum bu işe müdahale ettiler. 150 Milyon TL yeni stadyuma para harcandı. En azından bunu çıkarması lazım. Çünkü TOKİ’nin kendi alanı. Ticaret, turizm, resmi kurum alanı vs. emsal 3’ten başladı. Oteller ticari alanların olduğu serbest olduğu emsal olduğu bir proje yapıldı. Biz şehri betona boğamayız dedik ve vekillerimizle hep birlikte TOKİ’ye gittik. Biz gittikçe onlar düşürdüler.  İTÜ meydan projesi çalıştı. Ancak onu da istemedik. Her pazarlıkta alan düştü ve seçim beyannamesinde Sayın Cumhurbaşkanımız buraya geldiğinde dedi ki; “Bu Gazi şehir her zaman arkamızda durdu, her zaman desteğin en güçlüsünü verdi parasına puluna bakmayın kardeşim ben burada bir millet bahçesi yaptıracağım ve TOKİ’nin buradaki yaptığı plana para diye bakmayacağım. Önce insan önce Gaziantep diye bakacağım.”

“YOLU KAPATMIYORUZ”

“Bizim başkan adaylığımız netleştikten sonra meydan çalışması yaptık. Ne söylediysek o, söz namustur. Millet Bahçesi’nde ne var? Kastel var, tamamen yeşil. 60 bin m2 alan içerisinde arasa olacak. Yani çarşı küçük küçük dükkânlar, yemenicilerin, bakırcıların olacağı çay kahve içeceğiniz yerler olacak. Gelen itirazlar var. Pazartesi günü o yolla ilgili kısma, ulaşım ile ilgili kısma yeniden gelen itirazları değerlendireceğiz. Zaten yolu kapatmıyoruz. Valimiz gece gündüz çalışıyor. Allah kendisinden razı olsun. Biz bu meselelerden önce Emniyet ve Valiliği şehrin merkezinden taşıyalım dedik. Fevzi Çakmak Bulvarı, Karayollarının olduğu yere küçük bir valilik yapalım dedik. Ali Vali de projesini çalıştı.”

“DEDİKODU ÜZERİNE ŞEHRİ YÖNETEMEYİZ”

“Allah için çok yeri dolaştım, Avrupa’ya gidin her gittiğiniz yerde şehir meydanında müzesi vardır, Kilisesi vardır, yeşil alanı vardır. Dünyanın en iyi meydanlarına gidin kilisesiz meydan göremezsiniz. Burada bir meydan camisi olacak. Meydan camisi olacak, bu meydan camisi ile ilgili de hayırsever yaptığı projeyi şehre anlatacak. Fitne, fesat, dedikodu, üzerine şehri yönetemeyiz. Bilim, akıl ve teşkilatlarımızla başaracağız. Kapalı alanda neler var? 4 bin metrekare kapalı alana düştük. Çarşı var, ne ticaret, ne otel var. Meydanları nasıl yaşatacağız?”

“NE SÖYLEDİKSEK ONU YAPIYORUZ”

“Kamil Ocak’ın yeri, 150 Milyon, TOKİ emsal 3’ü paraya çevirseydi 300 milyon, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapıyor. Devlete maliyeti 550 milyon. Bunu Ak parti yapıyor, Recep Tayyip Erdoğan ekibi yapıyor. Bunu çok iyi anlatın. Büyükşehir Belediyesiyle ilgili kısımda biz imar düzenlemesi yapıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı projenin ihalesini yaptı. Biz, halkımıza ne söylediysek ne söz verdiysek onu yapıyoruz.  Başka partilerin yaptığı gibi film de çevirmiyoruz. Ne söylüyorsak o. Cumhurbaşkanımız Gazi şehrin 100. yılı himayesine aldı. Vekillerimizle birlikte başardık. İşte bu kimlikli, kasteliyle, yeşil alanıyla Osmanlının zarafeti Selçuklunun tarihi. Bu millet bahçesinin sonuna kadar arkasındayız. Allah’ın izniyle dedikodusuyla değil karıncalar gibi çalışıp dev eserler bırakan bir ekibin mensubuyum. Bunu birlikte başaracağız” diye konuştu.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.