Hava Durumu

Mimarlar, 16. başkanını seçiyor…

Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi’nde 15-16 Şubat tarihleri arasında yapılacak olan 16.Olağan Genel Kurul öncesi heyecan dorukta. Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı Özgür Girişken’in aday olmayacağı 16.Olağan Genel Kurulda Aslı Tezel, Bora Kanevetçi ve Muhittin Selçuk Birelli oda başkanlığı için yarışacak.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2020 19:20
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2020 21:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Mimarlar, 16. başkanını seçiyor…

Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi’nde 15-16 Şubat tarihleri arasında yapılacak olan 16.Olağan Genel Kurul öncesi heyecan dorukta. Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı Özgür Girişken’in aday olmayacağı 16.Olağan Genel Kurulda Aslı Tezel, Bora Kanevetçi ve Muhittin Selçuk Birelli oda başkanlığı için yarışacak.

Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi’nde bugün 16. Olağan Genel Kurul heyecanı yaşanacak. Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi’nde yapılacak olan 16.Olağan Genel Kurulda mevcut başkan Özgür Girişken aday olmazken,  Aslı Tezel, Bora Kanevetçi ve Muhittin Selçuk Birelli Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanlığı için yarışacak. Çekişmeli geçmesi beklenen seçimler öncesi adaylar son hazırlıklarını tamamladılar.

“YANLIŞ VE DOĞRULARI ANLATACAĞIZ”

Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanlığı için aday olduğunu ifade eden Mimar Bora Kanevetçi, “Mimarlar Odası’nın bir duruşu ve çizgisi var. Bundan da ödün vermeden daha uzlaşmacı, kent adına katkı koyacak, kamu kurum ve kuruluşları ile daha çok istişareyle kente katkı sunmak istiyoruz. Odaların doğal olarak muhalefet görevi var. Muhalefeti yerine getirebilirken, kamu adına çözüm önerileri sunarak çalışacağız. Konulara sorun olma sürecine girmeden müdahil olmaya çalışacağız. Çözüme yönelik çalışmalar yapacağız. Uzlaşmacı ve önerilerimizi sunarak; yanlış ve doğruları dile getireceğiz. Kamu kurumları, yerel idarelerle yarışma projeleri konusunda çalışacağız. Zorlu şartlar altında mücadeleyi sürdürebildiğiniz sürece başarılısınızdır. Bizim farkımız şu olacak, kendi üyelerimizin arkamızda durmasını sağlayabilirsek, arkamızda bir kamuoyu oluşturabilirsek ciddiye alınmamız gibi bir durum söz konusu olamaz. Bizi muhatap almaları için elimizden geleni yapacağız. Aksi takdirde aynı şekilde durum devam edecektir. Biz kendimizi kabul ettireceğiz. Tüm meslektaşlarımız ile birlikte yapacağız” açıklamasında bulundu.

MESLEK YASASI ŞART!

Mimarların sorunlarını çözmek için aday olduğunu belirten Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkan adayı Aslı Tezel, “Sektörümüzde birlikte çalıştığımız paydaşlarımızla ‘Ortak Akıl’ ile problemlerin üstesinden geleceğiz. Bu ‘Ortak Akıl’ ve ‘İş birliği’ ihtiyacını geçen hafta teknik bir heyet olarak ziyaret ettiğimiz Elazığ’da çok acı bir biçimde gözlemledik.  Deprem Türkiye’nin çözüm bekleyen çok önemli bir gerçeğidir. Yapı Denetim sistemine tabi yeni binalarda dahi maalesef ağır hasarlar gördük. Bu da sektörün başka bir birleşeni olan Yapı Denetim sisteminde de önemli sorunlar olduğunun bir işaretidir. Sağlıklı Bir Yapı Çevresi ve Kamu yararı için çalışan biz mimarlar bu Kent mücadelesinde daha etkin ve aktif rol almak zorundayız. Bizi bu mücadelenin dışına itmeye çalışan bir sisteme karşı olduğumuzu da belirtmek isteriz. Yapı denetimlerinde, YDK’lar yanında TMMOB bileşeni Meslek Odaları etkin şekilde rol almalıdır. Deprem güvenliği olan, nitelikli ve sağlıklı yapılar elde edilerek, tüm halkımız bundan yararlanırken; Mesleğin işsizlik sorununun çözümüne de bu şekilde daha çok sayıda Mimar ve Mühendis denetimlerde görev alacağından katkı sağlanacaktır. Ben ve ekip arkadaşlarım nitelikli mimarlığın toplumla buluşması, mesleki haklarımızı konuşmak için Meslek Yasası konusunun altını bir kez daha çizmek istiyoruz” dedi.

 “ORTAK AKILLA MÜCADELE EDECEĞİZ”

Adaylık açıklamasında bulunan Mimar Muhittin Selçuk Birelli, “Mimarlık mesleğinde çağdaş dünya mimarisini yakalamak, bölgemizin ve ülkemizin sınırlarını aşarak içinde bulunduğumuz kalıplardan kurtulup dünya mimarisine karışmak, uluslararası mimarlar birliği ile iş birliği içinde olarak dünya gündeminden kopmamak ve çağdaş mimariyi ülkemize ve kentimize yansıtmak amacındayız. Avrupa ülkelerinde devletin mimariye bakışı bilinçlidir ve mimarlık politikaları ülkeyi ve kenti zenginleştirirken; bizim ülkemizde ise eskiden kalma mimarlık ve mühendislik yasalarımız çok yetersiz kalmaktadır. Yeniden bir meslek yasamızın oluşması telif haklarımızın korunması, haksız rekabeti önleyici düzenlemelerin getirilmesi konusunda meslektaşlarımız ile ortak akılla çözüm yolları için mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bugün yapılacak olan 16.Olağan Genel Kurulun ardından Pazar Günü yapılacak seçimde Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi’nin yeni başkanı mimarların oyları ile belirlenecek.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.