Hava Durumu

“Muhasebe vakti!”

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü, Türkiye genelinde ve Gaziantep’te düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Gaziantep’te de 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda etkinlikler düzenlenirken, vatandaşların ilgisinin geçmiş yıllara oranla önemli ölçüde azaldığı gözlendi. Bu gözlemi yapan bir başka isim ise AK Parti MKYK Üyesi Şamil Tayyar oldu. Tayyar, “Aradan geçen 5 yılda toplumsal destek ilk günkü kadar güçlü değilse, muhasebe/muhakeme vakti” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2021 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2021 17:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Muhasebe vakti!”

 

Fetullahçı Terör Örgütü(FETÖ) tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde düzenlenen Hain Darbe Girişimi, milletin duruşu ile engellenmişti. Hain darbe girişiminin ardından 15 Temmuz tarihi Demokrasi ve Millî Birlik Günü olarak kullanmaya başlandı.

GEÇMİŞ YILLARA GÖRE AZ OLDU!

15 Temmuz Hain Darbe Girişimi’nin 5.yıldönümünde Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de STK’lar, protokol üyeleri, vatandaşlar Demokrasi Nöbetinde bir araya geldiler. Hain Darbe Girişimi’nin 5.yılında Demokrasi Nöbetlerine vatandaşların geçiş yıllara oranla daha az ilgi gösterdiği gözlendi.

DESTEK İLK GÜNKÜ KADAR GÜÇLÜ DEĞİL

AK Parti MKYK Üyesi Şamil Tayyar, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü nedeniyle düzenlenen etkinliklere ve Demokrasi Nöbetlerine katılımın azaldığını söyledi. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Tayyar, “Bu aziz millet, 15 Temmuz’da devleti ipten aldı, hain işgal girişimini önledi. 5.yıldönümünde şehitlerimizi, gazilerimizi andık, kararlılığımızı vurguladık. Şimdi… Aradan geçen 5 yılda toplumsal destek ilk günkü kadar güçlü değilse, muhasebe/muhakeme vakti” ifadelerini kullandı.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.