Hava Durumu

Nizip Caddesi’nde belirsizlik sürüyor!

Nizip Caddesi’nde kentsel dönüşüm kararı alınmıştı. Söz konusu kararın ardından esnaf ile yapılan toplantıda esnafa Taşlıca Mahallesi’nde yapılacak Büyükşehir Sanayi ve Endüstri Merkezi (BÜSEM)’nde yer verileceği belirtilmiş sonrasında ise Oğuzeli Körkün Bölgesi’nde kurulacak olan Ayakkabı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ne taşınacakları açıklanmıştı. Söz konusu karara esnafın itirazı devam ederken, Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında esnafın Körkün Bölgesi’ne taşınması ile ilgili çalışmaların devam ettiği ifade edildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2020 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2020 17:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Nizip Caddesi’nde belirsizlik sürüyor!

Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehitkamil ilçesi Taşlıca Mahallesi’nde yapılacak Büyükşehir Sanayi ve Endüstri Merkezi (BÜSEM) Projesi’nde temel geçtiğimiz Temmuz ayında atılmıştı. 1 milyon 800 bin metrekarelik alana kurulan BÜSEM’de Fıstıkçılar, gıda toptancıları, nakliyeciler, baharatçılar ve TIR dorsecileri tek bir merkezde toplanacak. Söz konusu alanda daha önce Nizip Caddesi’nde bulunan Ayakkabı İmalatçılarına da yer yapılacağı ifade edilmiş, sonrasında ise Oğuzeli İlçesi Körkün Bölgesi’nde Ayakkabı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulacağı ve esnafın buraya taşınacağı açıklanmıştı.

MECLİS GÜNDEMİNE GELDİ

Söz konusu karar üzerine Nizip Caddesi esnafı isyan etmiş, karardan dönülmesi için çalışma başlatılmıştı. Gelinen noktada Nizip Caddesi’nde bulunan esnafı geleceği belirsizliğini korurken, Nizip Caddesi’nde buluna ayakkabı imalatçısı üreticilerin Körkün’de kurulacak olan Ayakkabı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ne taşınması konusu geçtiğimiz hafta Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı 2.Birleşim Toplantısında gündeme geldi.  Toplantıda gündemin 46.maddesinde  Oğuzeli İlçesi Körkün Mahallesi 038-B2, O38b-4a, 4b, 4c,4d imar paftalarında nazım ve uygulama imar planı konusu konuşuldu.

“NİZİP CADDESİ ESNAFININ TAŞINMASI İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR”

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak, “Körkün Bölgesi, Sanayi Alanı olarak planlanmış oluyor, buraya da Nizip Caddesi’nde bulunan esnafımızın taşınması ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında görüşülen konuya ilişkin gazetemize değerlendirmelerde bulunan Gaziantep Plastik Ayakkabıcılar Poliüretan Terlikçiler ve Yan Sanayicileri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Murat Gün, esnafın BUSEM ısrarının sürdüğünü belirtti.

ESNAF, BUSEM KONUSUNDA ISRARCI

Açıklamalarda bulunan Gün, “Esnafımızın Körkün’e gitmek konusunda çekinceleri var. Nizip Caddesi’nde bulunan esnafın tamamı orta ve küçük ölçekli firmalardan oluşuyor. Körkün Bölgesi’nde oluşturulacak sanayi bölgesinde yer alma noktasında yeterli ekonomik imkana sahip değiliz. Esnaf, daha önce söz verilen Taşlıca Bölgesi’nde inşasına başlanan BUSEM’e taşınmak istiyorlar. Bu noktada görüşmeler yapacağız. Esnafımızın isteğini yerine getirmek konusunda çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Meclis toplantısında alınan kararın ardından esnafın, BUSEM’e mi yoksa Körkün Bölgesi’ne mi taşınacağı konusunda belirsizlik devam ediyor.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.