Hava Durumu

Normale dönüş mümkün mü?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, en çok vaka görülen ve yoğun bakım hasta sayısının en fazla arttığı 5 ili açıkladı. En fazla vakanın görüldüğü üçüncü il olan Gaziantep, yoğun bakım hasta sayısının da en fazla artış gösterdiği iller arasında yer alıyor. Bakan Koca’nın açıklamaları kentte süren tartışmalı sürecin yürütülmesinde yaşanan sorunları, Yeni normale geçiş ve vatandaşların tedbirlere yeterince uymaması ile ilgili konuları yeniden gündeme getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2020 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2020 16:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Normale dönüş mümkün mü?

 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosunu kamuoyu ile paylaştı. En çok vaka görülen 5 ili sıralayan Bakan Koca, “İstanbul, Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır. 5 ilin yoğun bakım sayılarında da artış var. Ortalama 1 hafta önceki verilere göre, vaka sayısında 1.000’in altına inmekte kararlıyız” ifadelerini kullandı.

HASTANELERDE YOĞUNLUK ARTTI

Bakan Koca’nın son dönemlerde Gaziantep’i baz alan acıkmalarda bulunması kentin durumunu gözler önüne serdi. SGK kararı ile Özel Hastanelere verilen yoğun bakım ücretlerinin kesilmesi ile birlikte vatandaşlardan ücret talep edilmeye başlandı. Özel Hastanelerde ücret talep edilmesi ile birlikte Covid-19 şüphesi ise Devlet Hastanelerine başvuru yapan vatandaşların sayısında büyük artış yaşandı.

PANDEMİ HASTANESİ Mİ OLACAK?

Kentte Pandemi Hastanesi olarak görev yapan Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesi’nin tamamen Covid-19 hastalarına ayrılmasının gündemde olduğu öğrenildi. Söz konusu iddiaya göre, Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesinin tamamen Covid-19 hastalarının tedavisine yönelik hizmet vermesi ve bekleniyor.  Hastane yönetiminden yapılan açıklamada, şuan için böyle bir kararın kendilerine iletilmediği belirtildi.

“KAMU İDARESİ SORUMLULUĞUNU UNUTUYOR”

Gaziantep-Kilis Tabipler Odası eski Başkanı Dr. Ramazan Sürücü, pandemi ile mücadeleye yönelik eleştirilerde bulundu. Sürücü, “Kentimizde salgınla mücadele süreci gittikçe kaotik bir hal alıyor. Kamu idaresi halkı suçlu ilan ederek kendi sorumluluğunu unutuyor. Unutmayalım halkı kurallara uymama noktasında eleştirebilirsiniz, kızarabilirsiniz ama asla sorumlu tutamazsınız! Kamu idaresi halkın sağlığını korumak zorundadır! Çok acil olarak 11 Mayıs öncesi kısıtlamalara dönülmesi gerekiyor. SGK salgının kontrolden çıktığı şehrimizde özel hastane ödemelerini durdurmakla, salgının faturasını halka ödetmeyi seçti. Ey halkım bunu unutmayın” ifadelerini kullandı.

“VAKA SAYILARI TEHLİKELİ BOYUTLARA ULAŞIYOR”

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, “Şehrimizdeki vaka artışı tehlikeli boyuta ulaşıyor. Yasaklama Önerileriniz için teşekkür ederim ama öncelikle en basit kuralları hayata geçirmemiz gerekiyor! Maskeyi ağzımızı ve burnumuzu kapatacak şekilde kullanmaya ve sosyal mesafeye uymaya mecburuz” dedi.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.