Hava Durumu

Normalleşme Döneminin ilk yasağı

İl Hıfzıssıhha Kurulu, Gaziantep Valisi Davut Gül Başkanlığında toplandı. Yapılan toplantıda, 65 yaş ve üzeri vatandaşların sabah 07.00 / 10.00 ile akşam 16.00 / 19.00 saatleri arasında toplu taşıma araçlarını kullanmalarının kısıtlanması yönünde karar alındı.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2021 16:44
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2021 18:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Normalleşme Döneminin ilk yasağı

Gaziantep’te 2 Mart tarihinde başlayan Normalleşme Süreci’nin ardından ilk yasak geldi. Gaziantep Valisi Davut Gül Başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu’nda 65 yaş ve üzeri yaştaki vatandaşların toplu taşıma araçlarını kullanımı ile ilgili yasak geldi.  Buna göre, 02. 03.2021 tarihinden itibaren 2021/11 sayılı Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile sokağa çıkma kısıtlaması kaldırılan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın Sabah 07.00 / 10.00 ile Akşam 16.00 / 19.00 saatleri arasında toplu taşıma araçlarını kullanmalarının kısıtlandı.

SEVİSLERE AYARLAMA

Toplantıda ayrıca işçi sevişlerine yönelik bir takım kararlar alındı. Buna göre, “Salgınla mücadelede iç denetimi sağlamak üzere firmaların veya işyerlerinin, personel-işçi servis araçlarında, her bir servis aracı için Sağlık Bakanlığı Personel Servisleri Kontrollü Sosyal Hayat Çalışma Rehberinde belirtilen başta maske ve mesafe olmak üzere, çalışanların kurallara uyup uymadıklarını denetlemek için serviste seyahat eden bir çalışanın Servis Aracı Sorumlusu olarak görevlendirilmesine, görevlendirilen Servis Aracı Sorumlusunun yolculuk boyunca alınması gereken önlemleri kontrol ederek kurallara uymayan çalışanlara uyarılarda bulunmasına ve uyarılara uymayanların yazılı bir şekilde rapor edilerek işveren ve / veya işveren vekillerine bildirilmesine, görevlendirmeye ilişkin belgelerin ise servis araçlarında bulundurulmasına, Yukarıda belirtilen tedbirlere ve alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi gereğince idari para cezası verileceği, aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacağı, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılacağı hususuna, katılanların oy birliği/oy çokluğu ile karar verilmiştir” denildi.

İl Hıfzıssıhha Kurulu’nda alınan kararlar ile Normalleşme Süreci’nin ilk yasakları uygulanmaya başlanmış oldu.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.