Hava Durumu

Ödül bilmecesi…

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne İsveç’te düzenlenen Dünya Toplu Taşımacılar Zirvesi ve Fuarı’nda (UITP) Bisiklet ve Toplu Taşıma Entegrasyonu ödülü verilmişti. Büyükşehir Belediyesi’ne verildiği ifade edilen ödüle ilişkin ulusal medyada çıkan haberler kafaları karıştırdı. Dünya Toplu Taşımacılar Zirvesi ve Fuarı’nda ödül alanlar arasında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin adı geçmediği iddia edilirken, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ortaya atılan iddiaları yalanladı.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2019 19:57
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2019 20:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Ödül bilmecesi…

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne İsveç’te düzenlenen Dünya Toplu Taşımacılar Zirvesi ve Fuarı’nda (UITP) Bisiklet ve Toplu Taşıma Entegrasyonu ödülü verilmişti. Büyükşehir Belediyesi’ne verildiği ifade edilen ödüle ilişkin ulusal medyada çıkan haberler kafaları karıştırdı.  Dünya Toplu Taşımacılar Zirvesi ve Fuarı’nda ödül alanlar arasında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin adı geçmediği iddia edilirken, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ortaya atılan iddiaları yalanladı.

İsveç’te düzenlenen Dünya Toplu Taşımacılar Zirvesi ve Fuarı’nda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne Bisiklet ve Toplu Taşıma Entegrasyonu ödülü verilmişti. Ödüle ilişkin haberler ulusal ve yerel medyada yer bulurken, bazı medya kuruluşlarında çıkan haberler kafa karışıklıklarına neden oldu. Ulusal medyada çıkan haberlere göre,  Dünya Toplu Taşımacılar Zirvesi ve Fuarı resmi internet sitesinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne verildiği ifade edilen ödül ile ilgili herhangi bir bilginin yer almadığı belirtildi. Söz konusu alanda İsviçre, Avustralya, Almanya, Singapur, Fas, Güney Kore, ABD, Çin, Portekiz, İsveç ve Rusya’nın ödül aldığı, Türkiye’nin ödül alan ülkeler listesinde olmadığı iddia edildi.

ŞAHİN, SOSYAL MEDYA HESABI ÜZERİNDEN DUYURMUŞTU

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin sosyal medya hesabı üzerinden Büyükşehir Belediyesi’ne Bisiklet ve Toplu Taşıma Entegrasyonu ödülü verildiğini duyurmuştu. Şahin, “İsveç’te düzenlenen Dünya Toplu Taşımacılar Zirvesi ve Fuarı’nda Gazi Ulaş A.Ş, Bisiklet ve Toplu Taşıma Ödülüne layık görüldü. Bisiklet kiralayan vatandaşlarımız 1 saat içerisinde ücretsiz olarak Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne ait toplu taşıma araçlarından faydalanabiliyor” ifadelerine yer vermişti.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, FUARA ONUR KONUĞU OLARAK KATILDI

Ulusal basında yer alan haberlere ilişkin gazetemize açıklamalarda bulunuldu. Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin programa onur konuğu olarak katıldığı belirtildi. Söz konusu açıklamada, “İlgili program UITP Organizasyonunda yapılan bir ödül törenidir. Hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne hem de Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne ödüller verildi. Haber Anadolu Ajansı ve TRT tarafından servis edildi. Dünya Toplu Taşımacılar Zirvesi ve Fuarı’na sponsor olmadık. Şehirlerdeki ulaşım ağlarını inceliyorlar, başvurulan projeleri inceleyerek ödüller veriliyor. Dünya Toplu Taşımacılar Zirvesi ve Fuarı’nda Uluslararası Ulaşım Ağı tarafından verilen bir ödül” ifadelerine yer verildi.

S.ÖZTÜRK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.