Hava Durumu

“Okullarda risk artıyor!”

Eğitim-İş Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Ali Arpat, yüz yüze eğitime ilişkin açıklamalarda bulundu. Yüz yüze eğitime geçiş öncesi okullarda yeterli önlemlerin alınmadığını gözlemlediklerini söyleyen Arpat, “Çok net görülmektedir ki pandemi süreci Milli eğitim Bakanlığımız tarafından tam olarak idrak edilemeyip öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve eğitim-öğretimin tüm paydaşları göz göre göre kovid tehlikesinin kucağına itilmektedir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2020 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2020 17:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Okullarda risk artıyor!”

Covid-19 Salgınının etkisinin arttığı şu günlerde, okullarda yüz yüze eğitime geçiş başladı. Okullarda yüz yüze eğitimin başlaması ile birlikte öğrencilerin, öğretmenlerin sağlığı ve tedbirlerin yeterliliği tartışma konusu oldu. Eğitim-İş Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Ali Arpat, okullarda salgın riskine ilişkin açıklamalarda bulundu. Arpat, “Çok net görülmektedir ki pandemi süreci Milli eğitim Bakanlığımız tarafından tam olarak idrak edilemeyip öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve eğitim-öğretimin tüm paydaşları göz göre göre kovid tehlikesinin kucağına itilmektedir. Zira tüm uyarılara rağmen okullarımızda hala gerekli tedbirlerin alınmadığı gözlenmektedir. Bir de bunun üzerine okullarda sınavlar yüz yüze yapılmakta ve risk oldukça artmaktadır. Unutulmamalıdır ki sınavlar eğitim öğretimin amacı değil bir aracıdır.

“UZAKTAN SINAV ÖNERİSİ”

Okulların sadece ders anlatılan, sınav yapılan yerler olmadığını söyleyen Arpat, “Okullar aynı zamanda öğrencilerimizin, sosyolojik ve psikolojik rahatlama merkezleridir. Bu ortamda çok ciddi risk varken öğrencilerimizin sınav için okullara çağırılıp temas kurmaları göz ardı edilerek sınavlara tabi tutulmaktadır. Devir sınav yapma devri değil çocuklarımızı fiziksel, psikolojik ve sosyoljik olarak koruma devridir. Çocuklarımızın zaten pandemiyle artan stres ve kaygılarına bir de sınav kaygısı eklenmiş, okul öğrenciler için uzak durulması gereken bir yer imajına büründürülmüştür. Sınav bir zorunluluktur biliyoruz, eğer uzaktan eğitim yapılabiliyor ise uzaktan sınav da yapılabilir.”

“ÖĞRETMENLER, TEHDİT İLE KARŞI KARŞIYA”

Sözlerini sürdüren Arpat, “Son olarak bilinmesini isteriz ki öğretmenlik kutsal bir görevdir bu görevi icra edenler yaftalamayı değil, takdir edilmeyi hak etmektedirler. Emeklerinin karşılığını alamayan fedakâr öğretmenlerimiz, bir de bu dönemde idareler tarafından gereksiz iş yükü ile yıldırılmakta, hatta haksız ve kanunsuz uygulamalarla ek ders kesintisi yapılacağı tehdidi ile karşı karşıya bırakılmaktadırlar. Bilinmelidir ki eğitim çalışanlarını bir de maddi kaygıların içine sokmak böyle bir dönemde kötü niyetten başka bir şey değildir. Öğretmenlerimiz üzerinde oluşan gereksiz iş yükünün kaldırılması ve idarelerin keyfi uygulamalarına son verilmesini talep eder ve bu durumun takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz” diye konuştu.

E.YILDIRIM

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.