Hava Durumu

OLİMPİK BAŞARISIZLIK!

Yapımına 2011 yılında başlanan bitmeyen havuz olarak nitelendirilen Olimpik Havuz’un 13 Aralık 2019 tarihinde tamamlanarak, teslim edilmesi beklenen Olimpik Havuz’da çalışmaların devam ettiği gözlemlendi. 8 yıldan beri devam eden inşaatın 2020 yılında tamamlanması bekleniyor. Olimpik Havuz Projesi, kimi çevreler tarafından Olimpik Başarısızlık olarak yorumlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2019 19:24
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2019 21:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
OLİMPİK BAŞARISIZLIK!

Gaziantep’te Olimpik Havuz inşaatına 2011 yılında başlanmıştı. Müteahhit firma ile yaşanan sorunlar sonrası yarım kalan inşaatın tamamlanması için yıllardan bu yana mücadele veriliyor. İnşaatın tamamlanması için tekrarlanan ihalelere, harcanan paralara rağmen bir türlü tamamlanamayan havuz inşaatı için Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Gaziantep eski Valisi Ali Yerlikaya’nın girişimleri ile 2018 yılında Olimpik Havuz için yeniden ihaleye çıkılmıştı.

İHALE SÜRECİNDE TAMAMLANAMADI

2018 yılı Nisan ayında Olimpik Havuz’un yarım kalan inşaatı için çalışmalara başlanıldı. Çalışmalar sırasında yıllardan bu yana atıl vaziyette bulunan inşaatın eskiyen görüntüsü yenilendi. 16 milyon 900 bin TL bedelli ihale sonrasında çalışmalar devam ederken, 2019 yılı Nisan ayında tamamlanması beklenen Olimpik Havuz inşaatı 330 günlük ihale sürecinde tamamlanamadı.

13 ARALIK’A YETİŞMEDİ

Artan maliyetler ve eskiyen inşaat alanı nedeniyle işlemler uzadı. İnşaatta meydana gelen aksamalar nedeniyle halen tamamlanamadı. 330 gün olan inşa süresi uzatıldı. Proje için öngörülen bitiş tarihi 13 Aralık 2019 olarak güncellendi. 13 Aralık’ta teslim edilmesi beklenen Olimpik Havuzda çalışmaları devam ettiği, teslimin yapılmadığı öğrenildi. Çalışmaların sürdürüldüğü Olimpik Havuz ile ilgili çalışmalarla ilgili Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, havuz içerisinde ve dışında çalışmaların devam ettiği fotoğraflar paylaşıldı. Paylaşımda, “Gaziantep Olimpik Yüzme Havuzumuzda çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Çok yakında Gaziantepli Hemşerilerimizin hizmetinde...” ifadelerine yer verildi. Geçtiğimiz hafta Cuma günü yapılan paylaşımda, Olimpik Havuz’un teslimi konusunda herhangi bir tarihin verilmemesi, dikkatlerden kaçmadı.

ÜÇ VALİ DEĞİŞTİ

Olimpik Havuz inşaatının temeli Gaziantep eski Valisi Süleyman Kamçı döneminde atılmıştı. Vali Süleyman Kamçı’nın ardından 2011 yılında Vali Erdal Ata göreve gelmiş, bu dönemde de inşaat çalışmaları ile ilgili sorunlar yaşanmıştı. Vali Ali Yerlikaya döneminde yeniden gündeme gelen havuz inşaatının tamamlanması için gerekli girişimlerde bulunulmuş ve yeniden ihale yapılmıştı. Vali Ali Yerlikaya’nın İstanbul Valiliği görevine atanmasının ardından Gaziantep Valiliği görevine getirilen Vali Davut Gül, projenin tamamlanması noktasında yoğun çaba gösteriyor.

OLİMPİK HAVUZ HAKKINDA

Tam olimpik yüzme havuzu,50 metre uzunluğunda, 25 metre genişliğinde ve 2.20 metre derinlikte olup 10 kulvardan oluşuyor. Yarı olimpik yüzme havuzu ise 25 metre uzunluğunda, 15 metre genişliğinde ve 2.20 metre derinliğinde. Tam olimpik yüzme havuzu, özel havuz ayırma elemanı ile ikiye bölünerek 10 kulvarlı iki adet yarı olimpik yüzme havuzuna dönüştürülebilmekte olup oluşturulan üç havuzda aynı anda yüzme müsabakaları yapılabiliyor. Olimpik Yüzme Havuzu kompleksi bünyesinde bulunan kondisyon salonu, halı saha, tenis kortu, basketbol ve voleybol sahası ve dağcılık eğitiminin yapılabileceği tırmanma duvarı ve açık hava spor aletleri ile sadece bir yüzme havuzu olmayıp aynı zamanda bir spor kompleksi. Tesis ayrıca bir açık ve bir kapalı olmak üzere iki kafeterya, 2 adet toplantı salonu, basın yayın odası, idari birimler ve sağlık birimlerinden oluşuyor.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.