Hava Durumu

“Ölüm vakalarının yarısı Gaziantep’te”

CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, Gaziantepli vatandaşlara salgına karşı uyarılarda bulundu. Gaziantep’te tedbirlere yeteri kadar uyulmadığını kaydeden Yılmazkaya, “Gaziantepli hemşerilerimizin tedbirlere yeteri kadar özen göstermediği, kurallara riayet etmediği ve bundan ötürü son günlerde ülkemizdeki ölüm vakalarının neredeyse yarsının kentimizde gerçekleştiği resmi verilerle sabitlenmiştir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2020 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2020 18:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Ölüm vakalarının yarısı Gaziantep’te”

Türkiye’de Koronavirüs Salgınına karşı mücadele devam ediyor. Koronavirüs ile mücadelede Türkiye genelinde uygulanan tedbirlere en az uyan il Gaziantep oldu. Sokağa çıkma kısıtlaması ve sosyal mesafe kurallarına uyulmaması nedeniyle salgının başladığı Mart ayından bu yana Gaziantep’te yüz binden fazla kişiye cezai işlem uygulandı.

CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, Gaziantepli vatandaşlara yönelik uyarılarda bulundu.

“TEDBİRLERE YETERİ KADAR ÖZEN GÖSTERİLMİYOR”

Gaziantep milletvekili ve hekim olarak uyarılarda bulunduğunu kaydeden Yılmazkaya, “Tüm dünyanın yaşadığı pandemi sürecinde ülkemiz de büyük bir sınav vermektedir. Ama bu süreçte uyulması gereken kurallar noktasında, Gaziantepli hemşerilerimizin bu tedbirlere yeteri kadar özen göstermediği, kurallara riayet etmediği ve bundan ötürü son günlerde ülkemizdeki ölüm vakalarının neredeyse yarsının kentimizde gerçekleştiği resmi verilerle sabitlenmiştir.

“BEDELLER ÖDEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Açıklamalarını sürdüren Yılmazkaya, “Virüs hâlâ ülkemizde ve kentimizdedir. Bizler duyarsız ve sorumsuz davrandıkça ülke olarak büyük bedeller ödemeye devam edeceğiz. Koronavirüs salgının yayılması ve can kayıplarının durdurulması adına sizleri alınan tedbirlere ve kurallara uymaya davet ediyorum.”

“PANDEMİ KURULU ÖNLEM ALMALI”

İl Pandemi Kurulu’nun harekete geçmesi gerektiğini söyleyen Yılmazkaya, “Kentimizin idareci ve İl Pandemi Kurulunun, Türkiye genelinde yaşanan ölüm vakalarının neredeyse yarısının Gaziantep’te gerçekleştiğini göz önünde bulundurarak yeni kararlar alıp bu önleyici tedbirleri bir an önce hayata geçirmesi zaruri bir hal almıştır. Bu salgın süreci sadece idarecilerin alacağı kararlarla değil sizlerin duyarlılığı ve özverisiyle aşılabilir. Lütfen duyarlı olalım kurallara uyalım, uymayanları uyaralım. Ailemize, sevdiklerimize, arkadaşlarımıza, komşularımıza, hemşerilerimize ve ülkemize karşı sorumluluğumuz var. Hepimizin sorumluğu olduğunu unutmayalım! Kurallara uymak ve uymayanları uyarmak Yurttaşlık Görevimizdir” ifadelerini kullandı.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.