Hava Durumu

Özel Seçkin Koleji Öğrencisi Türkiye Birincisi

Özel Seçkin Koleji 8. sınıf öğrencisi Mehmet Can Baştemir“Kanguru Matematik” sınavında Türkiye birincisi olarak Japonya’da yapılacak dünya şampiyonasında ülkemizi temsil etmeye hak kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2019 18:05
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2019 19:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Özel Seçkin Koleji Öğrencisi Türkiye Birincisi

Özel Seçkin Koleji 8. sınıf öğrencisi Mehmet Can Baştemir“Kanguru Matematik” sınavında Türkiye birincisi olarak Japonya’da yapılacak dünya şampiyonasında ülkemizi temsil etmeye hak kazandı.

Özel Seçkin Koleji 8.sınıf öğrencisi Mehmet Can Baştemir “Uluslararası Kanguru Matematik Final Sınavı” nı başarıyla tamamlayarak Türkiye 1.si oldu.İstanbul Boğaziçi Üniversitesinde düzenlenen ödül töreninde öğrencimiz Mehmet Can Baştemir plaket ve madalyasını alarak,15-19 Temmuz 2019 tarihleri arasında Japonya’da düzenlenecek olan Dünya Matematik Olimpiyatlarına katılmaya hak kazandı.

Özel Seçkin Koleji Genel Müdürü Uğur ÇEKİCİ, bu üstün başarıyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu: “Seçkin Koleji spor, sanat, sosyal ve kültürel başarısını akademik başarılarıyla taçlandırmaya devam etmektedir. Öğrencilerini ilgi ve yetenekleri yönünde yetiştirerek hayata ve üst öğrenime hazırlayan bir okul olarak Seçkin Koleji, ulusal ve uluslararası alanda başarılarıyla adından yine söz ettirmeyi başarmıştır. Analitik düşünme, problem çözme ve muhakeme yeteneğine dayanan sorularıyla bilinen ve tüm dünyada 80 ülkede uygulanan Kanguru Matematik sınavının önemini bilen okulumuz bu sınavla öğrencilerin zihinlerinde yer etmiş olan matematiğin zor ve sıkıcı olduğu yönündeki fikirlerini değiştirmeyi, matematik dersinin öğrenciler arasında daha popüler hale gelmesini hedeflemiştir.Türkiye Kanguru Matematik sınavını bu yıl okulumuzda öğrencilerimize uygulamış olmak  ve bu yarışmada öğrencimizin 1.olarak ülkemizi temsil ediyor olması bizleri gururlandırmaktadır. Elde ettiğimiz başarıyla Gaziantep’te ve Türkiye’de adından söz ettiren okul olmanın bir kez daha onurlandırmıştır. Katılım sağlayan tüm öğrencilerimize, emeği geçen velilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür eder,bu üstün başarısından dolayı öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.