Hava Durumu

“Özhaseki, bir an önce özür dilemeli”

Demokrat Parti Gaziantep İl Başkanı Mustafa Uslu, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki’nin katıldığı bir televizyon programında, “Şimdi bazı şehirlerde sanayiyi onlar ayakta tutuyorlar. Gaziantep sanayisine gidin yüzbinlerce insan en ağır ve en zor işlerde çalışıyorlar” sözlerini sert bir tepki gösterdi. 

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2021 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2021 17:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Özhaseki, bir an önce özür dilemeli”

Demokrat Parti Gaziantep İl Başkanı Mustafa Uslu, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki’nin, Gaziantep’in sanayisini Suriyelilerin ayakta tuttuğu yönünde ki açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Uslu, “Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde 1140 fabrika bulunurken, toplamda 230 bin kişi çalışıyor. Acaba 1140 fabrika ve 230 bin çalışanın içerisinde kaç tane Suriyeli bulunmaktadır? OSB’de ki fabrika ve çalışan sayısını bile bilmeyen AKP’li Mehmet Özhaseki, büyük bir gaflete düşmüştür. Gaziantep emekçisinin ve işçisinin tüm emeklerini hiçe saymış ve görmezden gelmiştir. Dolayısıyla Özhaseki, bir an önce 230 bin işçi emekçi kardeşimizden özür dilemelidir” dedi.

Gaziantep sanayisinin 80 yıllık köklü bir geçmişe sahip olduğunu ve bugünlere kendi öz sermeyesi ile geldiğini dile getiren Uslu, Gaziantep sanayicisinin her zaman girişimci bir ruha sahip olduğunun altını çizdi.

“Gaziantep sanayisi, yıllık 8 milyar doları aşan ihracatı ile 5. sırada yer almaktadır. Bu gerçekten büyük bir başarıdır. Bu başarı Gaziantep sanayicisinin ve OSB’de çalışan 230 bin işçi ve emekçisinin başarısıdır. Ancak AKP’li Mehmet Özhaseki, yaptığı açıklama ile hem kent sanayicisinin hem de işçi ve emekçilerin tüm emeklerini görmezden gelmiş, hiçe saymış, sanayinin ayakta durmasını Suriyeli sığınmacılara bağlamıştır. Yaptığı bu açıklama AKP iktidarının sığınmacıları ucuz iş gücü olarak gördüğünü bir itirafıdır” şeklinde konuştu.

Başkan Uslu, “Gaziantep sanayisi yaklaşık 80 yıllık köklü bir geçmişe sahip, her zaman kendi öz gücü ve sermayesi ile var olan, ayakta kalan ve her geçen gün gelişen ve büyüyen bir kenttir. Ancak bunları görmezden gelen AKP’li Mehmet Özhaseki’nin yaptığı açıklama, kent hakkında hiçbir bilgisinin olmadığını bir kez daha gözler önüne sermiştir. Dolayısıyla Özhaseki’yi Gaziantep’e davet ediyor, kentimizi gezdirelim, sanayimizde kaç kişinin çalıştığı hangi alanlarda üretim yaptığına dair bilgiler verelim, Gaziantep sanayisini yıllar içinde nasıl kendi öz gücüyle büyüdüğünü ve geliştiğini kendi gözleriyle görsünler” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.