Hava Durumu

ÖZÜR POLEMİĞİ…

CHP Gaziantep İl Başkanı Lütfü Demir ile Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci arasında ‘Özür’ krizi yaşanıyor. CHP Gaziantep İl Başkanı Lütfü Demir’in Ak Partili Milletvekilleri ve Belediye Başkanlarını istifaya çağırması ile başlayan krizde Ak Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci de dahil oldu. CHP’nin kongre sürecinde olduğunu belirterek İl Başkanı Demir’e ‘koltuk kaygısına düştü’ suçlamasında bulunan Özkeçeci’ye, Demir’den sert yanıt geldi.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2019 19:22
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2019 20:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
ÖZÜR POLEMİĞİ…

CHP Gaziantep İl Başkanı Lütfü Demir ile Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci arasında ‘Özür’ krizi yaşanıyor. CHP Gaziantep İl Başkanı Lütfü Demir’in Ak Partili Milletvekilleri ve Belediye Başkanlarını istifaya çağırması ile başlayan krizde Ak Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci’de dahil oldu. CHP’nin kongre sürecinde olduğunu belirterek İl Başkanı Demir’e ‘koltuk kaygısına düştü’ suçlamasında bulunan Özkeçeci’ye, Demir’den sert yanıt geldi. 

CHP Gaziantep İl Başkanı Lütfü Demir, Ak Parti Gaziantep Milletvekillerini ve Belediye Başkanlarını eleştirerek, istifaya davet etmişti. Demir’in bu eleştirilerine Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci sosyal medya hesabı üzerinden yanıt vererek, Demir’in koltuk kaygısına düştüğü yönünde suçlamalarda bulunmuştu. Özkeçeci, “Bugün basına yansıyan CHP İl Başkanı Lütfü Demir’in hiçbir veriye dayandırmadan yapmış olduğu asılsız ve gerçek dışı açıklamalarını üzülerek ve bu açıklamalarından dolayı kendisini kınıyorum. Gaziantepli hemşerilerimizin ve vatandaşlarımızın vermiş olduğu oylarla seçilen Milletvekillerimize ‘’istifa etsinler’’ saygısızlığında bulunan ve Milletvekillerimizin iradesini yok sayan bu anlayışa, bu zihniyete kayıtsız kalamayız.”

“ÖZÜR DİLEMESİNİ BEKLİYORUM”

İfadelerini sürdüren Özkeçeci, “CHP’de yaklaşan kongreden dolayıdır ki, koltuk kaygısına düşen Sayın Demir’in bu açıklaması eminim ki halkımızda da bir karşılık bulmamıştır. İlkesi olmayanları bizleri hiçbir şekilde eleştirme hakları yoktur. Kendi kişisel çıkarları uğruna yapılan bu yakışıksız ve mesnetsiz ifadeler kendi partisini de zan altında bırakmaktadır. Türkiye’nin parlayan yıldızı olan Gaziantep, AK Parti dönemindeki hem Bakanımızın hem Milletvekillerimizin hem de Belediye Başkanlarımızın üstün çabasıyla marka şehir haline gelmiştir. Bu gerçeklikten yoksun ifadelerden dolayı Sayın Demir’in Bakanımızdan, Milletvekillerimizden, Belediye Başkanlarımızdan ve diğer temsilcilerimizden bir an evvel özür dilemesini bekliyorum” ifadelerine yer vermişti.

DEMİR’DEN SERT TEPKİ

Özkeçeci’nin sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalara CHP İl Başkanı Lütfü Demir’den yanıt geldi. Demir, “Sanıyorum ki AK Parti il Başkanı Gaziantep’te yaşamıyor. Kentte yağan her yağmurda göle dönüşen kenti görmüyor. Kentin sorunlarını nerden bilir? 17 yıldır Gaziantep’i yönetiyorlar, bu kent için ne yaptılar? Yeşil alanları imara açarak Gaziantep’in siluetini bozdunuz. Bunların karşısında neden sessiz kaldınız? Metro’nun arkasında kalan alana, Köy Hizmetlerinin yeri konusunda neden bir şey söylemediniz? Asıl ben sizi şiddetle kınıyorum. Neden bugüne kadar yapılan haksızlıklar karşısında sustunuz, neden Gaziantep’i katleden imar tadilatları konusunda ağzınızı açmadınız?”

“KİMSEDEN ÖZÜR DİLEMEYECEĞİM”

Sözlerini sürdüren Demir, “Gaziantep’in Türkiye’nin parlayan yıldızı olduğunuz biz de kabul ediyoruz. Meclis üyelerimizle birlikte yapılan doğruların yanında olduk, muhalefet olarak yapılan yanlışların da karşısında olacağız. 17 yıldan Gaziantep’in alt yapı sorununu, havalimanının sorununu çözebildiniz mi? Asıl özür dilemesi gereken Sayın Özkeçeci’dir. Eleştiri hakkımız vardır, bunu yapacağız. 40 yıldan bu yana muhalefet yapıyorum, seçim var diye bu açıklamaları yapmıyorum. Gaziantep sevdalısı olarak gördüğüm her yanlışı dile getireceğim, bu konuda da kimseden özür dilemeyeceğim.”

“AÇIKLAMALARIMDA YANLIŞLIK YOK”

Demir, “Yapmış olduğum açıklamaların halktan karşılık bulup bulamadığını seçim zamanı geldiğinde göreceğiz. Asıl ilkesiz olanlar haksızlıklar karşısında suskun kalanlardır. Ben özgür irademle partimin çatısı altında yapılan yanlışları eleştirme özgürlüğüne sahibim. Sayın İl Başkanı, Genel Merkeze ve bazı insanlara şirin görünmek için açıklamalarda bulunmamalı. Açıklamış olduğum konularda yanlışlık söz konusu değildir. İki konuda açıklamada bulundum. Yağmur yağdığı zaman Gaziantep’i sel götürüyor. Bunları açıklamak suçsa ben her zaman bu konuyu dile getiriyorum. Eğer kendilerinin ilkesi olsaydı bizim gibi mücadele verirdi” diyerek sözlerini noktaladı.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.