Hava Durumu

“Pahalılık geçmişte kaldı…”

GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, Gaziantep’te yürütülen projelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Gaziantep’te suyun pahalı olduğuna yönelik söylemleri gündeme alan Sönmezler, Gaziantep’te su fiyatlarının makul düzeyde olduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2019 20:14
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2019 21:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Pahalılık geçmişte kaldı…”

GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, Gaziantep’te yürütülen projelere ilişkin açıklamalarda bulundu. 2019 yılı yazının Gaziantep için önemli olduğunu belirten Sönmezler, “Düzbağ İçme Suyu Projesi tamamlandı. Düzbağ suyu artık Gaziantep’e kadar geldi, 100 bin tonluk depomuzda bulunuyor. Bir taraftan su verilirken, bir taraftan da test çalışmaları devam ediyor. Bundan sonraki süreçte kentin her yerinde memba kalitesinde suyu içecek durumdayız.”

“SACIR DERESİ’NDE KİRLİLİK SONA ERECEK”

“Düzbağ ile birlikte İleri Biyolojik Su Arıtma Tesisi Projesi de tamamlandı. Temmuz ayı içerisinde Düzbağ suyunun şehrin her noktasına gideceğini, Ağustos ayı itibariyle İleri Biyolojik Arıtma Tesisimizin çalışması ile Sacır’da kirlilik sorununun bitirmiş olacağını söylemiştik. Düzbağ Projesi’nin maliyeti 1 milyar TL. Şu anda Türkiye’de ve Dünyada devam eden en büyük ölçekli içme suyu projesidir. Çok doğru bir zamanda başladığımız ve böyle bir kaynak bulabildiğimiz için şükür ediyoruz. Düzbağ Projesi’ne tam zamanında başladığımız için bu kaynağı bulabildik.”

“HİBE BEKLENİYOR”

Alleben’i İnsanlar Buluşturma Projesi’ne değinen Sönmezler, “Projemiz tasdik edildi ve AB Yüzde Yüz Hibe Projesi kapsamına alındı. Projenin 10 milyon avro maliyeti bulunuyor. Alleben’i İnsanlar Buluşturma Projesi, yüzde yüz hibe kapsamına bulunuyor ancak Büyükşehir Belediye Başkanımız, proje ile ilgili bir süre daha beklenilmesini, hibenin gecikmesi durumunda alternatif kaynaklarla, kendi imkanlarımız ile başlayalım talimatında bulundu. Birkaç ayda daha projeyi bekleyeceğiz, sonrasında ise projeye başlayacağız” dedi.

“GAZİANTEP’TE SU SORUNU YOK”

Gaziantep’in uzun zamandır kuraklıkla mücadele ettiğini belirten Sönmezler, “Kuraklık nedeniyle yağmur duasına çıkmıştık. O dönemde 300-350 kilogram olan yıllık yağışımız vardı, bu yıl rakam 850 kilograma çıktı. Alleben Göleti’nde uzun zamandır olmadığı kadar dolu durumda. Temmuz ayının sonlarına doğru yaklaşmış olmamıza rağmen Alleben Deresi akıyor.  Kartalkaya Barajı’nda yeterli oranda suyumuz var, rahatlıkla sulama suyu verilebiliyor. Çataltepe istasyonu barajlarda yeterli oranda su bulunması nedeniyle çalıştırılmıyor. Yalnızca o istasyonu çalıştırmakla ilgili olarak yüksek elektrik paraları ödüyorduk.”

YAPILANDIRMAYA YOĞUN İLGİ

Borç yapılandırmasına değinen Sönmezler, “GASKİ’de borç yapılandırma konusunda çalışmalar devam ediyor. Uzun vadeye yayılan borç yapılandırma çalışması var. Gaziantepli vatandaşlarımız bu yapılandırmaya ilgi gösteriyorlar, kamuya olan borçlarını yapılandırma yoluna gidiyorlar. Bu fırsattan Gaziantepli vatandaşlarımızın istifa etmelerini bekliyoruz.”

“FİYATLAR MAKUL SEVİYEDE”

Gaziantep’te su fiyatlarına yönelik eleştirilere değinen Sönmezler, “Bundan önceki yıllarda Gaziantep’te Türkiye’nin en pahalı suyunun içildiği konuşulurdu. Şu anda Gaziantep’in suyu son derece makul seviyelerde bulunuyor. Türkiye genelinde şu anda 10.sıralarda yer alıyoruz. İstanbul’da su fiyatlarında yüzde 40 civarında indirim oldu, bu oranda gelen rakam dahi bizim rakamlarımızın üzerinde yer alıyor” dedi.

A.DUMAN

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.