Hava Durumu

Prim çilesi…

Türkiye’de esnafın prim çilesi her geçen yıl artıyor. 2020 yılı itibariyle 900 liranın üzerine çıkan Sosyal Güvenlik ve Bağ-Kur Primlerinin ödeyemeyecek hale gelen esnaf, duruma isyan ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2020 18:57
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2020 20:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Prim çilesi…

Türkiye’de esnafın prim çilesi her geçen yıl artıyor. 2020 yılı itibariyle 900 liranın üzerine çıkan Sosyal Güvenlik ve Bağ-Kur Primlerinin ödeyemeyecek hale gelen esnaf, duruma isyan ediyor.

Türkiye’de yaşanan ekonomik sıkıntılar esnafların belini büküyor. Gaziantep’te iş yapan esnaf, artan maliyetlerin yanı sıra, vergilerin altında eziliyor. Artan maliyetleri karşılamaya çalışan esnaf, ekonomik gücünü yitiriyor. Rekabet gücü iyiden iyiye azalan esnaf, yükümlülüklerini yerine getirmek için canla başla çalışıyor. Ocak ayı itibariyle 900 liranın üzerine çıkan SGK ve Bağ-Kur primleri de esnafların belini büküyor. 2019 yılında 818,56 TL olan prim miktarı 2020 yılı için 941,76 TL'ye yükseldi. Yükselişin olumsuz etkilediği esnaf, primlerin makul seviyelere çekilmesi konusunda görüş bildirdiler.

İŞLER KÖTÜ DURUMDA

Gazetemize açıklamalarda bulunan esnaf, primlerle ilgili düzenleme yapılması gerektiğini savundu. Esnaf, “Son yıllarda ekonomik sıkıntılarımız daha da arttı. Artan maliyetler, faturalar, ödemelerin yanı sıra kazancımız her geçen yıl eriyor. Üzerine bir de artan vergi yükü eklendiği zaman esnaf olarak işlerimiz daha da kötüleşiyor.”

PRİM BOÇLARINI ÖDEYEMİYORUZ

Açıklamalarını sürdüren esnaf, “SGK ve Bağ-Kur primleri ise ayrı bir dert. Günlük ödemelerimizi dahi zor şekilde karşılarken bir de üzerine aylık 900 TL’nin üzerinde olan primleri ödemeye çalışıyoruz. Bir noktadan sonra prim borçlarını ödeyemez hale geliyor. Bu ödemelerin makul bir seviyeye çekilmesi gerekiyor. Aksi halde esnaf olarak bu ödemeleri yapamayacak hale geleceğiz” diye konuştular.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.