Hava Durumu

“Rehavete kapılmayın!”

CHP Gaziantep Milletvekili Op. Dr. Bayram Yılmazkaya, Gaziantep’te Covid-19 Pandemisinin henüz bitmediğini söyledi. Temmuz-Ağustos dönemine göre kentte tablonun iyi durumda olduğunu söyleyen Yılmazkaya, Kasım-Aralık ayında salgın riskinin artacağını öngördüklerini ifade ederek, “Rehavete kapılmayın” uyarısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2020 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2020 16:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Rehavete kapılmayın!”

CHP Gaziantep Milletvekili Op. Dr. Bayram Yılmazkaya, Gaziantep’te Covid-19 Pandemisinin henüz bitmediğini söyledi. Temmuz-Ağustos dönemine göre kentte tablonun iyi durumda olduğunu söyleyen Yılmazkaya, Kasım-Aralık ayında salgın riskinin artacağını öngördüklerini ifade ederek, “Rehavete kapılmayın” uyarısında bulundu.

CHP Gaziantep Milletvekili Op. Dr. Bayram Yılmazkaya, Pandemi süresine ilişkin gazetemize açıklamalarda bulundu. Gaziantep Pandemi sürecinin durağan olduğunu belirten Yılmazkaya, “Gaziantep’te, Haziran, Temmuz ve Ağustos dönemleri çok kötü geçti. Maske, mesafe ve temizlik algısının tam olarak anlaşılamaması, kent halkına Covid-19 Salgınının şeffaf bir şekilde anlatılamaması, halkın birlik ve beraberlik içerisinde olması bunda etkili oldu. O dönemde salgında kötü bir dönem geçirdik. Gerek sayısal veriler gerekse bizlere ulaşan vatandaşlarımızdan biliyorduk. Gaziantep’te pandemi süreci devam ediyor, bu süreç geçtiğimiz aylardaki kadar sıkıntılı ve yoğun değil. İnsanlarımız halen virüse yakalanıyor, yakalanan insanlarla ilgili olarak izolasyonun sağlanması, düzenli takipleri yapılıyor. Filyasyon ekiplerimiz, olabildiğince hastaları takip ediyor, izolasyonlarını sağlamaya çalışıyorlar.”

“REHAVETE KAPILMAYIN”

“Rehavete kapılmayın” uyarısında bulunan Yılmazkaya, salgının halen devam ettiğini söyledi. Yılmazkaya, “Salgının, grip ile birlikte bir aylık süreçte daha kötüye gideceğini öngörüyorum. Grip salgını ile Covid-19 bir araya geldiği zaman daha ağır tablolar ortaya çıkacak. İnsanlar, ‘Grip miyim yoksa Covid-19’a mı yakalandım?’ sorusu ile paniğe kapılacak, sonrasında ise hastanelere akın edeceklerdir. İl Pandemi Kurulu toplantılarında bu konuyu dile getirdim. Ekim sonu, Kasım ayının başı olan dönemde grip ve Covid-19 salgınının yaşanacağı bir döneme gireceğimizi, buna karşın hastanelerde, yurtlarda gerekli önlemlerin alınması, çok sıkıntılı süreçte Sahra Hastanelerinin açılması gerektiği dönemlere girebiliriz uyarılarında bulundum. Sayın Valimiz ve Belediye Başkanlarımız gerekli notları alıyorlar.  Umuyoruz ki iki salgının bir arada olduğu sıkıntılı süreçleri yaşamayız. Şu anda Kasım ayının biraz daha sıkıntılı olacağı ve vakaların artacağını öngörüyorum.”

“GEREKİRSE SAHRA HASTANESİ KURULMALI”

Gaziantep’in sağlık alanında başarılı olduğunu dile getiren Yılmazkaya, “Ankara’da, İstanbul’da yapılan ameliyatlar Gaziantep’te de başarılı bir şekilde uygulanıyor. Hastane ve yatak sayısı bakımından iyi durumdayız. Öngörüldüğü gibi Covid-19 Salgınının artması halinde mevcut hastaneler yetmeyebilir. Anormal bir durumda, hastane ve yatak sayımız yetersiz kalacaktır. Salgının etkisini iyiden iyiye hissettirdiği Temmuz-Ağustos döneminde neredeyse o hale gelmiştik. Bu noktada yurtların, hastanelerin iyi şekilde organize edilmesi ve gerekli durumda sahra hastanesi kurulması gerektiğini dile getirdim.”

KASIM-ARALIK AYLARI RİSKLİ

Sağlık Bakanlığında görüşmelerde bulunduklarını söyleyen Yılmazkaya, “Bakan Yardımcıları ile yaptığımız görüşmede, mevcut özel hastanelerin ve kamu hastanelerinin kendi içerisinde yeni yatak açabilme alanları var. Çoğu özel hastanelerin 50 kadar yeni yatak ilave etme şanslarının olduğunu düşünüyorum. Mevzuatta yok ama Pandemi döneminde böyle bir imkan sağlanabilir. Bir hekim-milletvekili olarak gerekli uyarılarda bulunduk. Umuyoruz ki Kasım-Aralık aylarını atlatırız.”

AŞI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Covid-19 Salgınına karşı yürütülen aşı çalışmalarını anlatan Yılmazkaya, “Aşı çalışmaları devam ediyor. GAÜN’de aşı denemeler yapılıyor. Aşıya ilişkin aldığımız bilgilere göre, aşının yan etkileri insan sağlığını tehlikeye atacak düzeyde değil. Hafif ateş, lokal ağrı gibi bir takım yan etkileri olduğunu öğrendim. Aşı çıktığı zaman insanlarımız tereddüt etmemeli. Dünya Sağlık Örgütü’nün de onayı halinde sağlık çalışanları başta olmak üzere tüm kesimlere aşı uygulanmalı. Grip aşısı da önemli. İnsanlar grip mi yoksa Covid-19 mu oldukları konusunda şüpheye düşmemeleri için grip aşısı yaptırmaları önemli. Grip aşısı olan kimseler, belirtti hissettikleri zaman Covid-19’a yakalandıklarını düşünerek kendi önlemlerini alabilirler” diye konuştu.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.