Hava Durumu

Rekor ceza..!

Gaziantep’te, 10-11 Temmuz tarihileri arasında yapılan denetimlerde, sosyal mesafe ve maske kurallarına uymadıkları tespit edilen 9 bin 22 kişi hakkında cezai işlem uygulandı. Emniyet personeli kurallara uymayanlara ceza kesmeye devam ederken, vatandaşlar da cezalara rağmen duyarsızlığını sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2020 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2020 18:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Rekor ceza..!

Korona virüs salgını sürecinde sosyal mesafe ve maske kuralına en az uyan il olarak öne çıkan Gaziantep'te, 10 Temmuz ve 11 Temmuz tarihlerinde uygulanan para cezası pes dedirtti. Kent genelinde 10 Temmuz tarihinde yapılan denetimlerde 4 bin 683, 11 Temmuz tarihinde yapılan denetimlerde ise 4 bin 339 kişiye sosyal mesafe ve maske kurallarına uymadıkları gerekçesiyle ceza kesildi. İki günlük denetim sonunda kentte maske ve sosyal mesafe kurallarına uymadıkları tespit edilen 9 bin 22 kişiye ceza kesilmiş oldu.

DERS ALMIYORUZ!

Vaka sayısının en fazla yükseldiği 3.kent olan Gaziantep, sosyal mesafe ve maske denetimlerinde en fazla ceza yazılan kent olmayı sürdürüyor. Uygulanan denetimlerde binlerce kişiye milyonlarca lira ceza yazılmasına rağmen vatandaşlar ders almıyor. Yeni normale geçişin etkisi ile yaşanan bu tablo, ilerleyen günlerde kentte vaka sayılarının daha da artması ile sonuçlanacak gibi görünüyor.

Kent genelinde artan vakalara rağmen, cadde ve sokaklardaki yoğunlukta ise herhangi bir azalma yaşanmadığı görüldü.

“SORUNU ÇÖZMEK BİZİM ELİMİZDE!”

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, vatandaşlara yönelik uyarılarını sürdürdü.

Vali Gül, “Gaziantep’te de vaka sayılarının artış ve düşüşü maske/mesafe/temizlik uyumuna bağlı. Şimdilik başka bir alternatifimiz yok! Bu sorunun çözmek bizim elimizde” ifadelerini kullandı.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.