Hava Durumu

Ruhsatsız işletme yeniden mühürlendi

KÜSGET Sanayi Sitesi, C Blok, 60024 nolu cadde üzerinde bulunan Suriyeli Mültecilere ait ve ruhsatsız olduğu ileri sürülen kot taşlama ve boyama atölyesi neden olduğu sorunlar nedeniyle Şehitkamil Belediyesi tarafından mühürlenmişti. Mühürleme işlemi ile ilgili mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı alındığı öğrenilen işletmenin yeniden faaliyete geçmesi bölgede bulunan esnafların tepkilerine neden olmuştu. Ruhsatsız işletme geçtiğimiz gün Şehitkamil Belediyesi tarafından yeniden mühürlendi.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2019 19:17
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2019 20:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Ruhsatsız işletme yeniden mühürlendi

KÜSGET Sanayi Sitesi, C Blok, 60024 nolu cadde üzerinde bulunan Suriyeli Mültecilere ait ve ruhsatsız olduğu ileri sürülen kot taşlama ve boyama atölyesinden yayılan duman nedeniyle esnafların yaşadığı sıkıntıları “Neden görmezden geliniyor?” başlıklı haberimiz ile gündeme taşımıştık. Haberimizin ve esnafların şikayetleri üzerine harekete geçen Şehitkamil Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından o iş yeri mühürlenmişti. Mühürlenen iş yerinin nöbetçi mahkeme kararı ile yeniden faaliyete geçtiği öğrenildi.

İŞLETME BELEDİYE TARAFINDAN MÜHÜRLENMİŞTİ

KÜSGET C Blokta bulunan esnafların şikayetlerini “Neden görmezden geliniyor?” başlıklı haberimizde duyurmuştuk. Haberin ardından harekete geçen Gaziantep Valisi Davut Gül, iş yerinin mühürlenmesi konusunda gerekli girişimlerde bulunmuştu. Şehitkamil Belediyesi, söz konusu ruhsatsız işletmenin kapatılması konusunda encümen kararı aldı. Geçtiğimiz ay bölgeye giden Şehitkamil Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından Suriyeli Mültecilere ait ruhsatı bulunmayan Kot Taşlama ve Boyama Atölyesi, mühürlenmişti.

YÜRÜTMEYİ DURDUMA KARARI ALINDI

Şehitkamil Belediyesi tarafından mühürlenen iş yerinin yeniden faaliyete geçtiği öğrenildi. Şehitkamil Belediyesi’nin mühürleme işlemi sonrasında mahkemeye başvuran iş yeri sahiplerinin mühürleme işlemi ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı verildiği öğrenildi. Kararın ardından yeniden faaliyete geçen ruhsatsız olduğu ileri sürülen işletme ile ilgili esnaf tepki gösterdi.

ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ HAREKETE GEÇTİ

Ruhsatsız işletmenin neden olduğu sıkıntılar nedeniyle daha önce iş yerinin mühürlenmesi için işlem yapan Şehitkamil Belediyesi, esnafın sıkıntılarının giderilmesi için çalışma yaptı. Şehitkamil Belediyesi tarafından işletmenin yeniden mühürlenmesi konusunda işlem başlatıldı. Söz konusu işletmenin boşaltılması için bir gün süre tanındı. Tanınan sürenin sona ermesinin ardından işletme yeniden mühürlendi.

ESNAF KARARDAN MEMNUN

İşletmenin yeniden mühürlenmesinin ardından esnaf rahat bir nefes aldı. Söz konusu ruhsatsız işletmeye ilişkin açıklamalarda bulunan esnaf, ruhsatsız bir işletmenin mühürlenmesi konusunda mahkemeden yürütmeyi durdurma kararının alınmasını anlayamadıklarını belirttiler. Esnaf, “Söz konusu işletmenin ruhsatsız olduğu belediye tarafından biliniyor ve bu gerekçe ile işletme mühürlendi. Mahkemenin işletme ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı almasını anlayamıyoruz. İşletmenin yeniden mühürlenmesi bizleri mutlu etti ancak halen işletme boşaltılmadı. Mahkeme kararı ile söz konusu işletmenin yeniden faaliyete geçmesinden korkuyoruz, yetkililerin bu noktada devreye girmelerini istiyoruz” diye konuştular.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.