Hava Durumu

SAĞLIĞIMIZ İÇİN SAHADALAR…

Gaziantep Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan, denetim faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Ocak ayından bu yana yapılan denetimlerde 50 binden fazla işletmenin denetlendiğini ve 55 işletmeye kapatma cezası verildiğini söyleyen Karayılan, “Denetimlerde tarihi bir rekora imza attık” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2020 17:28
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2020 19:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
SAĞLIĞIMIZ İÇİN SAHADALAR…

Covid-19 Salgını ile birlikte gıda güvenliği, hijyen ve sosyal mesafe denetimleri arttı. Gaziantep Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan, gerçekleştirilen denetim çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ocak ayından bu yana yapılan çalışmalarda 50 binden fazla denetim gerçekleştirdiklerini belirten Karayılan, “Türkiye’de yapılmış olan en yüksek denetimi Gaziantep’te gerçekleştirdik. Tarihi bir rekora imza attık. Buna rağmen istenilen duruma vardığımızı söyleyemeyiz. Restoran, kafe ve fırınlarda istediğimiz durumu yakalayamadık. Ekip arkadaşlarımız ile bu konuda yeniden bir toplantı yaptık. Denetimlerde kafe, restoran ve fırınlara ağırlık vererek, oralardaki sosyal mesafe, yeme-içme ile ilgili olan yoğunlukları azaltmamız gerekiyor.”

“DENETİMLER DEVAM EDİYOR”

Pandemi döneminde görev üstlendiklerini söyleyen Karayılan, “Bizim esas konumuz gıda güvenliği ve hijyen. Denetim çalışmalarımızı yalnızca bu başlıklara endekslemiyoruz, pek çok başlıkta denetimler yapıyoruz. Özellikle kafe ve restoranlardaki yoğunlukları azaltmamız gerekiyor. Yoğunlukları azaltmadığımız sürece pandemi ile ilgili sorunlar yaşamaya devam edeceğiz. Ekip arkadaşlarımızı bu noktalarda uyarıyoruz.”

“55 İŞLETME KAPATILDI”

İşletmelere kapatma cezası verildiğini ifade eden Karayılan, “Yapılan denetimlerde ilk olarak uyarı veriyoruz, ikinci olarak ceza yazılıyor, üçüncü kez olması halinde ise işletmeleri kapatıyoruz. Kapatma cezalarını uyguluyoruz. Şu ana kadar 55 işletmeye kapatma işlemi uygulandı. Şu anda da kapatma işlemleri devam ediyor. Daha önce uyarıda bulunan işletmelere kapatma cezaları uygulanıyor. Gaziantep’te de bilinen bazı işletmelerde kapatıldı. Ekiplerimiz vardiyalı pozisyonda çalışıyorlar. Ciddi bir mücadele gösteriyoruz, Şahinbey ve Şehitkamil İlçelerimizde ekip sayılarımızı artırıyoruz. Bizlere bu konuda destek veren başta Gaziantep Valimiz olmak üzere tüm herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.