Hava Durumu

Şahinbey’de dev bütçe…

Şahinbey Belediye Meclisi Ekim ayı 3.Birleşim Toplantısı Şahinbey Belediye Başkanvekili Cuma Güzel başkanlığında yapıldı. Toplantının tek gündem maddesini 2020 Mali Yılı Performans Esaslı Bütçe görüşmeleri oluşturdu. Şahinbey Belediyesi’nin 2020 Yılı Bütçesi geçen yıla oranla 2 milyon TL artarak 907 milyon TL olarak belirlendi.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2019 19:35
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2019 20:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Şahinbey’de dev bütçe…

Şahinbey Belediye Meclisi Ekim ayı 3.Birleşim Toplantısı Şahinbey Belediye Başkanvekili Cuma Güzel başkanlığında yapıldı. Toplantının tek gündem maddesini 2020 Mali Yılı Performans Esaslı Bütçe görüşmeleri oluşturdu. Şahinbey Belediyesi’nin 2020 Yılı Bütçesi geçen yıla oranla 2 milyon TL artarak 907 milyon TL olarak belirlendi.

Şahinbey Belediye Meclisi Ekim ayı 3.Birleşim Toplantısında 2020 Mali Yılı Performans Esaslı Bütçe görüşmeleri gerçekleştirildi. Buna göre Şahinbey Belediyesi’nin 2020 Yılı Gelir ve Gider Bütçesi, bir önceki yıla göre 2 milyon TL artarak 907 milyon TL olarak belirlendi. Toplantıda bütçe görüşmelerine ilişkin söz alan CHP’li meclis üyeleri, arsa satışları ve sermaye gelirlerine dayanan bütçeye ret vereceklerini belirttiler. Meclis üyeleri, “Şahinbey Belediyesinin 2020 Mali Yılı Bütçesi 907 milyon TL olarak öngörülüyor. Bütçeye baktığımızda Sosyal İşler ve Kültür İşleri Müdürlüklerine az sayıda bütçe ayrıldığı görülüyor. Şehrin Sosyal Doku Haritasının çıkartılarak, sosyal yardımların buna göre yapılması gerekiyor. Bu anlamda sosyal doku çalışması yapılmadan yapılan yardımların verimli olmadığını düşünüyoruz.”

 GELİRLERİN BÜYÜK BÖLÜMÜ ARSA SATIŞLARINDAN ELDE EDİLİYOR

“Kaynak üretiminde yasal mevzuatlara uyulması gerekiyor. Bütçeye bakıldığında gelirlerin büyük kısmının sermaye gelirlerinden elde edildiğini görüyoruz. Sermaye gelirleri kalemine bakıldığında 487 milyon liralık gelirin 210 milyon lirasının arsa satışlarından, kalan kısmının ise diğer taşınmaz satışlarından elde edildiğini görüyoruz. Belediyeler tabi ki kaynak üretebilir, ancak bütçe gelirlerinin yüzde 50’lik kısmı satışlardan elde ediliyor. Bunların yasal dayanaklarının ortaya konulması gerekiyor” diye konuştular.

“HİZMET ÜRETMEK İÇİN ELİMİZDEN GELEN HERŞEYİ YAPIYORUZ”

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Şahinbey Belediye Başkanvekili Cuma Güzel, “Belediyemiz tarafından yapılan hizmetler, burada bulunan tüm meclis üyelerinin destekleri ile yapılıyor. Daha önce gelir ve gider tablosu ile ilgili konuştuk. Kültür ve Sosyal İşlerde büyük projeler yaptık. Tüm yapılan çalışmaların bütçesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüklerinin bütçesinden çıkıyor. Öte yandan sosyal yardımlar konusunda Türkiye’de örnek belediyeler arasındayız.  Belediye çalışanlarımız başvuruları değerlendirerek, incelemelerde bulunuyorlar. Hiç kimseyi ayırmadan yardım yapıyoruz. Daha fazla hizmet için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız.”

“KAMULAŞTIRMA YAPMAK, BÜYÜK BİR BEDEL”

Sermaye gelirleri konusuna değinen Güzel, “498 milyon lira sermaye gelirimiz var. Elde edilen gelirler, kentsel dönüşüm çalışmalarında kullanılıyor. Kamulaştırma yapmak belediyeler için büyük bir bedel. Kentsel dönüşüm yaptığımız yerlerde vatandaşlar isterse müteahhitlere talep halinde yer vereceğiz. Meclisimizi desteği ile kentsel dönüşüm çalışmaları yaptık. Şahinbey ilçemiz kent nüfusunun yüzde 50’sini oluşturuyor. Sahamız çok büyük, çarpık yapılaşma ile ilgili olarak kentsel dönüşüm çalışmalarını gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.

 S.ÖZTÜRK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.