Hava Durumu

Şahinbey’de gergin meclis

Şahinbey Belediye Meclisi Haziran ayı 1.Birleşim Toplantısı Belediye Başkanvekili Cuma Güzel Başkanlığında gerçekleştirildi. Mecliste gündem dışı söz almak için başvuruda bulunan 10 meclis üyesinin konuşma talebinin ikinci birleşim toplantısına bırakılması tartışmalara neden oldu.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2019 21:17
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2019 22:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Şahinbey’de gergin meclis

Şahinbey Belediye Meclisi Haziran ayı 1.Birleşim Toplantısı Belediye Başkanvekili Cuma Güzel Başkanlığında gerçekleştirildi. Mecliste gündem dışı söz almak için başvuruda bulunan 10 meclis üyesinin konuşma talebinin ikinci birleşim toplantısına bırakılması tartışmalara neden oldu.

Şahinbey Belediye Başkanvekili Cuma Güzel Başkanlığında yapılan toplantıda gündemde yer alan 8, gündem dışından gündeme alınan 2 madde olmak üzere toplam 10 madde görüşüldü. Gündem maddelerinin tamamı ilgili komisyonlara havale edildi.

8 BİN 286 KONUT KAMULAŞTIRILDI

Meclis gündem maddelerinin görüşülmesi öncesi Şahinbey Belediyesinin faaliyetlerine ilişkin sunum gerçekleştiren Şahinbey Belediye Başkanvekili Cuma Güzel, bugüne kadar 8 bin 286 konutun kamulaştırıldığını açıkladı. Güzel, “Delbes, Kılınçoğlu gibi mahallelerimizde yapılan kamulaştırma çalışmaları sürüyor. Kamulaştırma yapılan alanlarda yıkımlar tamamlandı. Mavikent 5. Etap’ta bin 245 konut da tamamlandı. İçerisinde nişan, kına, düğün gibi organizasyonların da gerçekleşeceği düğün salonu inşaatı da devam ediyor. Ayrıca Özdemir Bey ve Şehreküstü arası yol çalışmaları da ilerliyor.”

10 YILDA 1 MİLYON VATANDAŞA İFTAR VERİLDİ

Akkent Kongre ve Sanat Merkezi’nin de tamamlandığını belirten Güzel, “Şu an çevre düzenlemesi yapılıyor. Yakın zamanda hizmete açılacak. Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi bölgeye yakışır bir tesis olacak. Ayrıca Şahinbey Belediyesi olarak son 10 yılda 1 milyon vatandaşla iftar sofralarında buluştuk” şeklinde konuştu.

MECLİSTE GERGİNLİK YAŞANDI

Gündem maddelerinin ardından gündem dışı söz almak isteyen meclis üyelerinin vermiş olduğu dilekçeler tartışmalara neden oldu. Gündem dışı söz almak için 10 meclis üyesinin başvuruda bulunduğunu ifade eden Güzel, söz hakkının ikinci birleşim toplantısında verileceğini belirtti. Güzel’in bu yaklaşımına tepki CHP’li meclis üyesi Uğur Kalkan’dan geldi. Kalkan, “Meclis toplatışının saatini öne alalım, siz de sunumlarınızı yapmayın, meclisteki kalan arkadaşlara aylık faaliyetlerinizi anlatırsınız” çıkışında bulundu.

Kalkan’ın ardından konuşan Güzel, “Bir şeyleri söylerken elinizi vicdanınıza koyarak söyleyin. Anlatmış olduğumuz her faaliyette sizlerin emeği var. Sizlere de bundan dolayı çok teşekkür ediyorum. Lütfen sınırı aşmayalım” ifadelerini kullandı.

Şahinbey Belediye Meclisi Haziran ayı 2. oturum toplantısını 13 Haziran 2019 Perşembe günü saat 16.00'da yapılmak üzere birinci oturuma son verildi.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.