Hava Durumu

“Sahra Hastanesi gündemde yok”

AK Parti Gaziantep Milletvekillerinden oluşan heyet Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya ziyarette bulundu. Ziyarette Gaziantep’te meydana gelen vaka artışlarının önlenmesi başta olmak üzere pek çok konu gündeme geldi. Bakan Koca ile yapılan görüşmeleri aktaran Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, Gaziantep’in Bakan Koca tarafından yakından takip edildiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2020 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2020 18:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Sahra Hastanesi gündemde yok”

AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Derya Bakbak, Ali Şahin, Ahmet Uzer, Mehmet Erdoğan, Nejat Koçer, Müslüm Yüksel ve Mehmet Kirazoğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı ziyarette bulundular. Ziyarette sağlık atamaları, yarım kalan hastanelerin tamamlanması, projelerinin tamamlanan hastanelerin ihalelerinin yapılması ve Gaziantep’teki vaka artışlarının önlenmesi gibi konular gündeme geldi.

“SAHRA HASTANESİ GÜNDEMDE YOK”

Ziyarete ilişkin açıklamalarda bulunan Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, “Vaka artışları nedeniyle pandemi sürecinin takibi bizim için çok önemli. Yarım kalan atamaların tamamlanması, yarım kalan projelerin tamamlanması,projesi hazırlanan hastanelerin ihalelerinin yapılması ve aşı ile ilgili konularda istişarelerde bulunduk. Kentle ilgili öncelikli konumuz ise hastaneler oldu,  Sayın Bakanımız, Gaziantep’teki vaka artışlarını yakından takip ettiklerini, farklı alternatiflerin gündeme alınabileceğini söyledi. Toplantıda Sahra Hastanesi ile ilgili konu gündeme gelmedi.”

ÜCRET FARKLILIKLARI BİLDİRİLECEK

Zaman zaman hastanelerde ortaya çıkan ücret farklılıklarının görüşmede gündeme geldiğini kaydeden Bakbak, “Sayın Bakanımız, hastanelerde alınan ücretlerde farklılık olmamasına bakanlık tarafından özen gösterildiğini, belirli standarttaki ödemeler konusunda gelen şikayetlerin bildirilmesi isteğinde bulundu.”

ÖZEL HASTANELERDE YATAK KAPASİTELERİ ARTIRILDI

Açıklamalarını sürdüren Bakbak, “Toplantıda ayrıca Koronavirüs tedavisi için hastanelerde kapasite artırımına gidildiği Sayın Bakanımız tarafından dile getirildi. Koronavirüs tedavisi için özel hastanelerde ayrılan yatak sayısı yüzde 25 iken, bu oranın yüzde 30’a çıkarıldığı ifade edildi. Devlet hastanelerinde böyle bir durum yok.”

TALEPLER BAKAN KOCA'YA İLETİLDİ

Gaziantep'te yapımı devam eden ve ihale aşamasına gelen hastanelerle ilgili talepte bulunduklarını kaydeden Bakbak, "Toplantıda ayrıca, inşaatı devam eden hastane projelerinin tamamlanması ve projeleri hazırlanan hastanelerin ihalelerinin yapılması ile ilgili taleplerde bulunduk." 

SAĞLIK ATAMALARI BAKAN KOCA’NIN GÜNDEMİNDE

Gaziantep’te bir dönem çokça tartışılan Sağlık Atamalarının da görüşmede gündeme geldiğini söyleyen Bakbak, “Görüşmede Gaziantep’te Sağlık Atamalarının hızlı bir şekilde tamamlanmasını talep ettik. ” diye konuştu.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.