Hava Durumu

“Sahra Hastanesi Şart!”

Gaziantep’te Sahra Hastanesi kurulmasına ilişkin gündemi değerlendiren CHP Gaziantep Milletvekili Op. Dr. Bayram Yılmazkaya, hastanelerde doluluk oranlarının fazla olması nedeniyle kente Sahra Hastanesi yapılmasının şart olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2020 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2020 16:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Sahra Hastanesi Şart!”

CHP Gaziantep Milletvekili Op. Dr. Bayram Yılmazkaya, kentte süren salgınla mücadeleyi anlattı. Koronavirüs Salgını nedeniyle hastanelerde doluluk oranlarının arttığını kaydeden Yılmazkaya, Sağlık Bakanlığı tarafından kentte bir Sahra Hastanesi kurulması yönünde planlama yapıldığını belirtti. Yılmazkaya, “Gaziantep’e bir Sahra Hastanesi kurulması konusunu gündeme getirmiştim. Bir aylık süreçte vatandaşlardan çeşitli şikayetler alıyorum. Pozitif tanı konulmasına rağmen insanların evlerine gönderildikleri çokça tarafıma iletiliyor. Pozitif tanı konulan ve bu süreci evlerinde geçiren vatandaşlar, psikolojik anlamda olumsuz etkileniyorlar. İnsanlar bu hastalığı çok büyük gördüğü için evlerde hastalığın geçirilmesini anlayamıyorlar.”

“TEDAVİ SÜRECİNİ EVLERDE GEÇİRİYORLAR”

Gaziantep Valisi Davut Gül ile görüşme yaptıklarını söyleyen Yılmazkaya, “Sayın Valimiz ile yaptığımız görüşmede, bu durumu gündeme getirdim. İnsanların bu süreci hastanelerde ya da yurtlarda geçirmesinin uygun olacağını belirttim. Yurtlarda görevlendirecek olan doktor ve hemşireler yardımıyla pozitif vaka olan hastalar,bu süreçte tedavilerini tamamlayabilirler. Dünyanın her yerinde uygulanan 7 günlük gözlem sürecinin Gaziantep’te de uygulanması gerekiyor. Kentte Covid-19 hastaları için iki yurdun ayrıldığı biliniyor. Ancak bunlarında yeterli olmadığı, yaşanan durumda ortaya çıktı. Bu manada büyük bir toplanma alanına Gaziantep’te Sahra Hastanesi kurulması gerekiyor.”

“SALGINLA BAŞ EDEMEYİZ”

Sahra Hastanesi’nin önemine değinen Yılmazkaya, “Pozitif vaka olan hastaların tedavi süreçlerini, 500 ya da 1000 yataklı Sahra Hastanelerinde geçirmeleri daha doğru olacaktır. İnsanlar etraflarında görevli doktorların ve hemşirelerin bulunmasının psikolojik açıdan daha rahatlatıcı olacaktır. Aksi halde salgınla baş edemeyiz. Sağlık Bakanlığımız tarafından Gaziantep’e özel bir ilgi gösteriliyor. Sağlık Bakanlığımız geçen hafta yaptığı açıklamalarda, Gaziantep’in durumunu nihayet açıkladı. Vaka sayısını saklayarak ya da gizleyerek, salgın ile mücadele edemeyiz. İnsanlar durumun ne kadar ciddi olduğunu bilmiyorlar. Tablonun ciddiyetni ortaya koyarak, insanları uyarılması gerekiyor. Gaziantep’te insanlar dikkate almıyordu. Yazılan cezalarda bu durumu gösteriyor.”

“VAKA SAYILARI ARTIYOR”

Gaziantep’e hızlıca bir Sahra Hastanesi, kurulması yönünde çalışma yapıldığını aktaran Yılmazkaya, “Sağlık Bakanlığı bir plan çerçevesinde, salgınla mücadele edilmesi adına, hastanelerde ve yurtlarda yer kalmadığı için Sahra Hastanesi kurulması konusunda çalışma başlatacağını biliniyor. Gaziantep’te durum oldukça ciddi. Günlük 100 ila 150 arasında pozitif vakamız var. Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımız oluyordu. Geçtiğimiz haftalarda, Türkiye genelinde meydana gelen ölümlerin neredeyse yarısı Gaziantep’te gerçekleşti. Gaziantep Valimizi ve Sağlık İl Müdürümüzün içtenlikle mücadele ettiğinin farkındayım. Sağlık Bakanlığı tarafından Gaziantep’te çok kısa süre içerisinde bir Sahra Hastanesi planlaması yapılacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.