Hava Durumu

Salgın, fena sarstı…

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) tarafından aylık periyotlar halinde yayımlanan Bir Bakışta Gaziantep Ekonomisi, bülteni, Covid-19 salgınının etkilerini net bir şekilde ortaya koyuyor. Son olarak Nisan ayına ilişkin verilerin yer aldığı Bir Bakış Gaziantep Ekonomisi Nisan ayı sayısında çarpıcı veriler yer aldı. Koronavirüs (Covid-19) Salgının kent ekonomisine etkilerinin yer aldığı verilerde, Gaziantep OSB kullanılan elektrik miktarı, kente gelen turist sayısı, konut satışları ve gerçekleştirilen ihracat miktarlarında önemli oranda düşüşlerin meydana geldiği gözlemlendi.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2020 17:47
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2020 18:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Salgın, fena sarstı…

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) tarafından aylık periyotlar halinde yayımlanan Bir Bakışta Gaziantep Ekonomisi, bülteni, Covid-19 salgınının etkilerini net bir şekilde ortaya koyuyor.  Son olarak Nisan ayına ilişkin verilerin yer aldığı Bir Bakış Gaziantep Ekonomisi Nisan ayı sayısında çarpıcı veriler yer aldı. Koronavirüs (Covid-19) Salgının kent ekonomisine etkilerinin yer aldığı verilerde, Gaziantep OSB kullanılan elektrik miktarı, kente gelen turist sayısı, konut satışları ve gerçekleştirilen ihracat miktarlarında önemli oranda düşüşlerin meydana geldiği gözlemlendi.

Gaziantep Ticaret Odası tarafından hazırlanan Bir Bakışta Gaziantep Ekonomisi Nisan ayı verileri yayımlandı. Gaziantep Ekonomisine ilişkin verilerin yer aldığı verilerde, koronavirüs salgınının kent ekonomisine olan etkisi görüldü. Nisan ayı verilerine göre, Gaziantep’ten yapılan ihracata oranı Mart ayına oranla gerileyerek 463 milyon 65 bin dolar olarak gerçekleşti. Geçen yılın aynı döneminde Gaziantep’ten yapılan ihracat oranı ise 687 milyon 626 bin dolar olarak gerçekleşmişti.

ELEKTRİK TÜKETİMİ AZALDI

Üretimin önemli ölçütlerinden biri olan elektrik tüketimi de azaldı. Mart ayında 443 Milyon 96 Bin 861 KWH elektrik tüketildiği Gaziantep OSB’de, Nisan ayında elektrik tüketimi yarı yarıya azaldı. Nisan ayında Gaziantep OSB’de tüketilen elektrik miktarı 286 Milyon 581 Bin 42 KWH oldu.

TURİST SAYISI AZALDI

Hükümet tarafından salgına karşı alınan tedbirler kapsamında aralarında Gaziantep’in de bulunduğu 30 Büyükşehir ve Zonguldak İlinde şehirler arası yolculuk kısıtlanmıştı. Önemli haller ve ticari işler dışında şehirler arası yolculukların yasaklanması, kent turizmini önemli ölçüde etkiledi. Geçtiğimiz yıl aynı dönemde 77 bin 588 turistin geldiği Gaziantep’e bu yıl yalnızca 5 bin 574 turist geldi.

BİN 309 KONUT SATILDI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre Gaziantep’te Nisan ayında toplam bin 309 konut satıldı. Mart ayında konut satışı ise 2 bin 690 oldu. Konut satışlarının bir önceki aya oranla, yarı yarıya azaldığı gözlemlendi.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.