Hava Durumu

Salgında, yeni tehdit!

2020 yılı Mart ayında ülkemizde görülen Covid-19 Salgında, aşılama ile birlikte vaka oranları azaldı. Vakaların azalması ile birlikte başlayan rehavet, aşılama oranlarındaki azalış, tehlikenin yeniden tırmanması endişesini artırırken, Omicron varyantı da hayatımıza girdi. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Omicron Varyantı’nın Türkiye’de görülmeye başlandığını açıkladı. Gaziantep’te henüz varyat görülmezken, aşılamanın azaldığı kentte, salgının yeniden etkisini artırmasından endişe duyuluyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2021 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2021 18:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Salgında, yeni tehdit!

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Omicron Varyantı’nın Türkiye’de görülmeye başlandığını açıkladı. Bakan Koca, "Omicron varyantı var mıydı? Evet bizde var. Merak etmeyin. Şu ana kadar toplam 6 vakamız tespit edildi, 1'i İstanbul'da 5'i İzmir'de olmak üzere. Bu 6 vakanın hastane ihtiyacı olmadı. Son derece belirtileri hafif, ayaktan takip edilen, herhangi bir sorunu olmayan hastalar. Omicron varyantıyla ilgili vatandaşımız bu anlamda tedirgin olmasın. Bu varyantla ilgili şu anki bilgiler, bulaştırıcılığı daha fazla olduğu ama etkisinin, ön bilgilerle daha düşük olabileceği şeklinde düşünüyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da vatandaşımızın tedbirlere devam etmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

ENDİŞE ARTIYOR

Bakan Koca’nın açıklamalarının ardından gözler, aşılama oranlarının düştüğü Gaziantep’e çevrildi. Vaka oranlarının önemli ölçüde gerilediği kentte yeni varyanta rastlanmazken, kentte oluşan rehavet nedeniyle endişe artıyor. Aşılama oranlarının düşmesi nedeniyle yaşanan tedirginlik, yeni varyantın ülkemizde görülmesi ile arttı. Gaziantep’te yeni varyanta karşı dikkatli olunması konusunda vatandaşlara yönelik uyarıların devam ettiği ve İl Sağlık Müdürlüğünün çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

E.YILDIRIM

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.