Hava Durumu

“Salgının üstesinden birlikte geleceğiz”

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Ekonomik istikrar Kalkanı ve Sosyal Destek Programı ile Gaziantep’e yönelik yapılan yardımlara ilişkin açıklamalarda bulundu.  Program kapsamında Gaziantep’e 309 milyon TL harcandığını kaydeden Koçer, zorlu süreçte vatandaşlara destek olunduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2020 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2020 16:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Salgının üstesinden birlikte geleceğiz”

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Ekonomik İstikrar Kalkanı ve Sosyal Destek Programına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Koçer, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde başta Sağlık Bakanlığımız ile Hazine ve Maliye Bakanlığımız  olmak üzere devletimizin tüm   kurumları başarılı bir mücadele sürecine imza atmışlardır. Bir yandan tüm dünyanın gıpta ile baktığı sağlık sistemimize ardı ardına dahil edilen yeni sağlık kompleksleri ile şehir hastanelerinin açılışları yapılırken bir yandan da devletimiz ve milletimiz el ele vermiş, Ekonomik İstikrar Kalkanı ve Sosyal Koruma Kalkanları ile esnaftan işçiye, KOBİ’lerden dar gelirliye tüm vatandaşlarımızın yanında durulmuş, destek olunmuştur.”

MADDİ BÜYÜKLÜĞÜ 252 MİLYAR TL

Sözlerini sürdüren Koçer, “Maddi büyüklüğü 252 milyar TL’ye ulaşan Ekonomik İstikrar Kalkanı ile; 5,5 milyon aileye 1000TL maddi yardım,4 milyon çalışana kısa çalışma ödeneği desteği, 1milyon 100bin esnafa 25.000TL’lik esnaf destek finansmanı,  6 milyondan fazla vatandaşa 37milyar TL’lik bireysel ihtiyaç desteği, 181bin işletmeye 1455,6milyar TL işe devam finansmanı, 66milyar TL’lik vergi ve diğer ödemelerde ertelenme sağlanmıştır. Sosyal Koruma Kalkanı çerçevesinde ise; Sosyal Destek Programıyla 5milyar400 milyon TL, Kısa Çalışma Ödeneğiyle 4milyar 855milyon TL, Nakdi Ücret Desteğiyle 441milyon TL, İşsizlik Ödeneğiyle 730milyon TL ödeme gerçekleşmiştir.

309 MİLYON TL HARCANDI

“Şehrimiz Gaziantep’e yapılan ödemeler ise; Sosyal Destek Programıyla 205milyon 332bin TL, Kısa Çalışma Ödeneğiyle 79milyon 765bin   605 TL, Nakdi Ücret Desteğiyle 10milyon 143bin 897 TL, İşsizlik Ödeneğiyle 13milyon 958bin 860 TL olmak üzere toplam 309milyon 200bin 362 TL’dir.

Bireysel ihtiyaç desteği, esnaf destek paketi, kısa çalışma ödeneği, vergi ertelemesi, asgari ücret desteği gibi tedbir ve uygulamalar ile esnafımız, işçimiz, işverenimiz bu zor süreçte desteklenmiş, devlet ile millet kenetlenmiştir. Elbet salgının üstesinden gelinecektir. Salgın sonrası süreçte ise üretimimiz artmaya, ekonomimiz güçlenmeye, ülkemiz büyümeye devam edecektir. Bize düşen ülkemize, milletimize, devletimize güvenmek, sosyal mesafe başta olmak üzere tedbirleri elden bırakmadan çalışmaktır. İnanıyorum ve diyorum ki birlikte başaracağız” ifadelerine yer verdi.

Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.