Hava Durumu

Sanayiciyi sevindiren haber…

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım ve Gaziantep OSB Başkanı Cengiz Şimşek, elektrik zammı ile ilgili olarak Enerji Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan ile görüştüler. Görüşmeye ilişkin gazetemizin sorularını yanıtlayan GTO Başkanı Tuncay Yıldırım, temmuz ayı içerinde fiyatlarda geriye dönüş olacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2019 20:43
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2019 21:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Sanayiciyi sevindiren haber…

Elektrik fiyatlarına 1 Temmuz tarihinden geçerli olmak üzere yapılan yüzde 15’lik zam Gaziantep Sanayisini olumsuz etkiledi. Elektrik zammı sonrasında ortaya konulan tepkiler üzerine harekete geçen GTO Başkanı Tuncay Yıldırım ve Gaziantep OSB Başkanı Cengiz Şimşek ile Enerji Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan’ı ziyarette bulundu.

“DÖNEMSEL BİR ARTIŞ VAR”

Enerji Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan ile görüşen Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım ve Gaziantep OSB Başkanı Cengiz Şimşek, elektrik fiyatlarındaki yükselişin özel sektörde ağır yük oluşturduğuna ilişkin görüş alışverişinde bulundular. Toplantıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, “YEKSEM ile ilgili dönemsel bir artış var. Bu yıl yağışların iyi gitmesi ve enerji santrallerinin fazla üretmesi nedeniyle dönemsel bir artış var. Dolar ve elektrik tüketiminin artması ile birlikte YEKSEM’in tabana yayılması olacağı için fiyatlarda bir geri gidiş olacak. Bir ay ki oran düşük çıkınca bu ay bir artış oldu, Temmuz ayı içerisinde bir gerileme olacağı Enerji Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan tarafından dile getirildi” diye konuştu.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.