Hava Durumu

Sayacılar iş bıraktı…

Ayakkabı üreticisi firmalar ile Sayacı esnafı arasında yaşanan ücret krizi aşılamadı. Firmalar ile esnaf arasında yapılan görüşmelerin sonuçsuz kalması üzerine sayacı esnafı iş bıraktı.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2019 20:14
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2019 21:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Sayacılar iş bıraktı…

Ayakkabı üreticisi firmalar ile Sayacı esnafı arasında yaşanan ücret krizi aşılamadı. Firmalar ile esnaf arasında yapılan görüşmelerin sonuçsuz kalması üzerine sayacı esnafı iş bıraktı.

Nizip Caddesi, Ünaldı ve KÜSGEt Bölgesinde bulunan Sayacı esnafı ile Ayakkabı üreticileri arasında zam krizi yaşanıyor. Ayakkabı üretiminin can damarı olan sayacılar, firmalardan yüzde 50 oranında zam talebinde bulundular. Artan maliyetler, elektrik, doğalgaz ve kira fiyatlarına gelen zamlar nedeniyle zor günler yaşayan sayacı esnafı, zam taleplerinin yerine getirilmesi konusunda ısrarlarını sürdürdüler. Gaziantep genelinde faaliyet gösteren 10 bin sayacı esnafı ile ayakkabı üreticileri arasında yapılan görüşmelerde sonuç alınması bekleniyordu.

ANLAŞMA SAĞLANAMADI

Sayacı esnafının zam talebinin ayakkabı üreticileri kabul edilmemesi üzerine sayacı esnafı iş bıraktı. Sayacı esnaflarının iş bırakması ile birlikte ücret krizi farklı bir boyuta taşınırken, Gaziantep Sayacılar Odası Başkanı Mehmet Sarıbal gazetemize açıklamalarda bulundu. Sarıbal, “Sayacılar Odası olarak 1,5 yıldan bu yana fiyat listesi ile ilgili düzenleme yapmadık. Ekim ayından önce fiyat listesinde güncellemeleri yaparak, imalatçı arkadaşlarımızın mağdur olmamasını istedik. Alınan siparişlerin yeni tarifeden uygulanmasını istedik. Üreticiler biz istemeden fiyatlara zam yapmıyorlar. Fason çalışan sayacı esnaflarımız, ayakkabı imalatçılarından çok düşük oranda ücretler alabiliyorlar. Bir saya ustası haftalık 400 ila 500 lira arasında ücret alıyorlar.”

“SONUÇ ALININCAYA KADAR İŞ BIRAKMA SÜRECEK”

Üreticilerle anlaşma sağlanamadığını söyleyen Sarıbal, “Yapılan görüşmelerde ne yazık ki uzlaşma sağlanmadı. İki yıldan bu yana esnaflarımız herhangi bir ücret artışı alamıyorlardı. Resmi fiyat listesinin oluşmamasından dolayı oluşan bu durum karşısında yüzde 30 ile yüzde 50 oranında artış isteğinde bulundu. Kabul edilmemesi üzerine arkadaşlarımız iş bırakma kararı aldılar. Yapılan görüşmelerde olumsuz olunması nedeniyle bu karar alındı. Önümüzdeki günlerde de iş bırakma eylemi sürecek” diye konuştu.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.