Hava Durumu

Seçkin’de İnternet Kullanımı semineri

Özel Seçkin Kolejinde lise öğrencilerine yönelik “Güvenli İnternet Kullanımı ve Bilişim Suçları" konulu seminer düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2019 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2019 17:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Seçkin’de İnternet Kullanımı semineri

Özel Seçkin Kolejinde lise öğrencilerine yönelik “Güvenli İnternet Kullanımı ve Bilişim Suçları" konulu seminer düzenlendi.

Özel Seçkin Koleji 9,10 ve 11. sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen seminerin konuşmacısı Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni Pınar Erdemir, “Günümüzün gelişmiş teknolojilerinden olan bilgisayar ve İnternet kullanımının yaşamımızda, istenilen bilgiye anında ulaşabilme, bilgi paylaşımını sağlayabilme gibi getirdiği kolaylıklar yanında çok sık ve zararlı kullanımından kaynaklanan birçok problemi de beraberinde getirdiği üzerinde durdu.İnternet ergenlere bilgiyi hazır bir şekilde sunduğu için ergenin düşünme becerisinin gelişmesini engelleyebilmekte ve İnterneti sağlıklı bir şekilde kullanmadıkları zaman, akademik alanda da olumsuzluklar yaşayabileceklerini dile getirdi.

Özel Seçkin Koleji Lise Müdürü Bahattin AVANAŞ, “Teknolojiyi sadece tüketen değil üreten de olmalıyız. İnterneti güvenli kullanmak ise bu sürecin en önemli adımıdır.Hızla dijitalleşen bir geleceğe doğru yürüyoruz. Dijital materyallerin sayısı ve bunlara erişim hızlı bir şekilde artmaktadır. Teknoloji ve İnternet, hayatımızın büyük bir alanını kapsamakta ve yaşam alanlarımız hızla dijitalleşmektedir. Bilgi toplumunun önemli bir parçası olarak çocuk ve gençlerin sanal risklere karşı tedbirli olması, hem kendilerinin hem de toplumun geleceği açısından önemli. Bu nedenle İnternetin öğrencilerimiz tarafından  bilinçli, güvenli ve etkin kullanımı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla onları bu yönde bilinçlendiriyoruz.” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.