Hava Durumu

Şehir Hastanesi, Yılan hikayesine döndü…

Yapımına 2013 yılında başlanan bin 875 yataklı Şehir Hastanesi inşaatı, firmalar arasından yaşanan anlaşmazlık nedeniyle durdurulmuştu. Hastane inşaatı ile ilgili firmalar arasında görüşmeler devam ederken, hastane inşaatının 2023 yılında tamamlanacağı açıklanmıştı. Aradan geçen süreçte başlamaması, ‘Şehir Hastanesi inşaatı yılan hikayesine döndü” yorumlarına neden oldu.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2021 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2021 17:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Şehir Hastanesi,  Yılan hikayesine döndü…

 

Yapımına 2013 yılında başlanan Şehir Hastanesi İnşaatı, yılan hikayesine dönüştü. Firmalar arasında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle aylardır yapımına devam edilmesi beklenen hastanede, çalışmalar halen başlanmadı. Daha önce 2018,2019, 2020 ve 2021 yılında tamamlanacağı açıklanan hastanenin firmalar arasındaki sorunların çözülememesi nedeniyle 2023 yılında tamamlanacağı açıklanmıştı.

YÜZDE 70 ORANINDA TAMAMLANDI

Nisan ayında Şehir Hastanesi inşaatı çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, 638 bin 89 metrekare alana kurulacak olan bin 875 yatak kapasitesindeki şehir hastanesinin şuana kadar fiziki kısmının yüzde 70’i, ince işçiliğinin de yüzde 45’i tamamlandığını belirtmişti.

“1,5 YILLIK İNŞAAT SÜRESİ VAR”

İnşaatının biran evvel bitmesi için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın konuyu yakından takip ettiğini belirten İl Sağlık Müdürü Tiryaki, “Bakanımız, firmalarla tekrar bir araya geldi şartlar ne gerektiriyorsa onu söylediler ve şuanda bu işin üzerine gerçekten ciddiyetle gidiliyor. Umudumuz yapılan bu son görüşmelerin olumlu sonuçlanacağı ve inşaatın biran önce hızlanacağı şeklinde. Bizim en son aldığımız duyumlar anlaşma bir iki ay içinde tamamlanacak ve inşaat çok hızlı bir şekilde bitirilecek diye düşünüyorum. Betonarme işleri bitmiş durumda ama fiziki baktığınızda yüzde 45’ler civarında dolaysıyla şuanda başlasalar tahmini olarak 1,5 yıllık bir inşaat süremiz var gibi gözüküyor” ifadelerini kullanmıştı.

DAHA UZUN YILLAR GÜNDEMİMİZDE OLACAK

İl Sağlık Müdürü Dr. Tiryaki’nin bu açıklamalarının üzerinden geçen 3 ayı aşkın sürede, Şehir Hastanesi inşaatında bir gelişme yaşanmaması, hastane inşaatının daha uzun yıllar tamamlanamayacağı yönünde yorumlara neden oldu.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.