Hava Durumu

Şehitkamil Meclisi’nde deprem konuşuldu

Şehitkamil Belediye Meclisi Eylül ayı 1.Birleşim Toplantısı Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu Başkanlığında yapıldı. Toplantıda olası Gaziantep Depremi ve orman yangınları konuşuldu.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2019 18:50
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2019 19:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Şehitkamil Meclisi’nde deprem konuşuldu

Şehitkamil Belediye Meclisi Eylül ayı 1.Birleşim Toplantısı Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu Başkanlığında yapıldı. Toplantıda olası Gaziantep Depremi ve orman yangınları konuşuldu.

Toplantıda gündemde yer alan 6 madde ve gündem dışından gündeme alınan 1 madde olmak üzere toplam 7 madde görüşüldü. 6 madde oy birliği ile çeşitli komisyonlara sevk edilirken, gündem dışından gündeme alınan 7.madde teklif karar olarak oy birliği ile kabul edildi. Karar kapsamında Şehitkamil Belediyesi bünyesinde Arşiv Müdürlüğü kurulması kararlaştırıldı.

“ÖNLEM ALIYORUZ”

Toplantıda söz alan CHP’li meclis üyeleri olası Gaziantep Depremini ve yurt genelinde yaşanan orman yangınlarına gündeme taşıdılar. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Fadıloğlu, “Kent genelinde yeni imar alanlarımıza itfaiyenin göstermiş olduğu alanlara GASKİ tarafından yangın muslukları yerleştiriliyor. Maksimum düzeyde dikkat ediliyor. Orman ile ilgili kısımda bakanlığın alanlarına bizim müdahale etmemiz söz konusu değil. Orman Bakanlığına ait olan alanı Dülükbaba bölgesinde böldük. Orman Bakanlığı, yangınlara karşı seyrekleştirmeler ve yol açma çalışmaları yapıyor. Bizim 11 yıllık görev süremiz içerisinde orman içerisinde değil ama orman dışından kaynaklanan yangınlar yaşandı. Dülükbaba’nın Başpınar Bölgesi’ne doğru olan bölgesinde otlardan ve cam kırıklarından kaynaklanan yangınlar oldu. Dülükbaba’da bir adet itfaiye aracımız sabit olarak kalıyor. Orman İşletmesine ait iki araçta sürekli olarak bulunuyor.”

DEPREM MASTER PLANI’NDA İKİNCİ AŞAMAYA GEÇİLECEK

Deprem Yönetmeliği ile ilgili olarak İnşaat Mühendisleri Odası ile birlikte Deprem Master Planı ve Çalıştayı’nın yapılması önemli bir adımdır. Türkiye’de ilk defa Deprem çalıştayı Gaziantep’te yapıldı. Latif bey bu konuda da yürütülen çalışmaları yakından takip ediyor. Geçtiğimiz hafta ODTÜ, İTÜ ve GAÜN’den hocalarımızın katılımıyla bir toplantı yapıldı. Birinci aşama tamamlandı, bundan sonra Master Planı’nın uygulanması aşamasına geçilecek” dedi.

S.ÖZTÜRK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.