Hava Durumu

Şehitkamil’de vakıf tartışması

Şehitkamil Belediye Meclisi Temmuz ayı 1.Birleşim Toplantısına Gaziantep’i Geliştirme Vakfı’na yapılması gündeme 1 milyon liralık nakdi yardım tartışmaları damga vurdu. CHP’li meclis üyeleri ile Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu tartışma nedeniyle mecliste gergin dakikalar yaşandı.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2019 20:24
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2019 21:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Şehitkamil’de vakıf tartışması

Şehitkamil Belediye Meclisi Temmuz ayı 1.Birleşim Toplantısına Gaziantep’i Geliştirme Vakfı’na yapılması gündeme 1 milyon liralık nakdi yardım tartışmaları damga vurdu. CHP’li meclis üyeleri ile Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu tartışma nedeniyle mecliste gergin dakikalar yaşandı.

Şehitkamil Belediye Meclisi Temmuz ayı 1.Bileşim Toplantısı Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu Başkanlığında gerçekleştirildi. Yapılan toplantıda gündemde yer alan 5 madde ve gündem dışından gündeme alınan bir madde olmak üzere toplam 6 madde görüşüldü. Gündem dışından gündeme alınan 6.maddede Gaziantep’i Geliştirme Vakfı (GAGEV)’na 1 milyon lira nakdi yarım yapılması ile ilgili madde tartışmalara neden oldu.

CHP GRUBUNDAN TEPKİ GELDİ

CHP meclis üyeleri kararın teklif karar olarak gelmesine tepki gösterdiler. CHP’li meclis üyeleri, “Gaziantep’i Geliştirme Vakfı’na yıllardan bu yana nakdi yardım yapıyoruz ancak herhangi bir faydasını göremiyoruz. Geçen dönemde de GAGEV’e yardımda bulunduk ancak, çok fazla bir faydasını göremiyoruz. 1 milyon lira paranın nereye harcandığını nasıl bileceğiz? Bu tür kararların komisyonlarda incelenerek meclis gündemine alınmasından yanayız, bu nedenle ret oyu kullanacağız” diye konuştular.

“OKUL SPORLARINDA GAZİANTEP İLK SIRALARDA”

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Gaziantep’in ekonomisinin hareketlendirilmesi için çalışmalar yapılıyor. Kentin hareketlendirilmesi için yapılacak işlemlerde kullanılmak üzere bu paralar alınıyor. Spor Şehri Gaziantep denen başlıkta okul sporlarında Türkiye’de en önde giden şehir Gaziantep oluyor. Bu çocukların ihtiyaç duymuş olduğu malzemelerin alınması, lisanslarının çıkarılması ile ilgili olarak Şehitkamil Belediyesi olarak bu işi kendi bölgemde yaparsam, kalite farkı olursa şehirde ikilik olur. Sayın Valimizin Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapmış olduğu bir protokol var. Gençlik ve Spor Bakanını ziyareti sırasında böyle çalışmanın startı verildi. O çalışmalar sırasında finansörlerin belediyeler olması konusunda ve YİKOP üzerinden kaynak aktarılarak bu çocukların ihtiyaçlarının görülmesi açısından işlem yapıldı. Böyle bir konunun tek elden yapılmasından daha doğru bir şey yok.”

GAGEV’E AKTARILAN PARALAR İLE BİRÇOK HİZMET YAPILDI”

“Gaziantep’i Geliştirme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Gaziantep Valisi Davut Gül eliyle yapılmasından daha doğru bir şey olamaz. Vali, tüm bakanlıkların kentteki en üst düzey temsilcisidir. Devletin en üst düzey mülki amiridir. Vakıflar, Sayıştay ve Danıştay denetimine tabidir, benim, ‘Bu parayı nereye harcadın?’ diye sorma lüksüm yok. GAGEV’e aktarılan bütçelerle yapılanlar ortada. Geçen yıl Gastronomi Festivali için yapılanları gördük. Kent ile ilgili tüm sorumluluğu Gaziantep Ticaret Odasına ya da Sanayi Odasının üzerine yüklemek doğru değil. En doğru modelin bu olduğuna inanıyorum. Bugün kentte yapılmış olan Onkoloji Hastanesi GAGEV’e aktarılan paralarla yapıldı. Trafik Hastanesi olarak anılan ve bugün Şehitkamil Devlet Hastanesi olarak hizmet veren hastane buradan aktarılan paralarla yapıldı. GAGEV’in üyeleri Gaziantep Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Sanayi Odası, Ticaret Borsası, OSB Başkanlığı ve İhracatçılar Birliğidir. Biz bu vakfın üyesi olmamıza rağmen kentin dinamiklerine katkı sağlamak asli vazifelerimizden bir tanesidir. Biz bu parayı Gaziantep’in geliştirilmesi için veriyoruz.”

“ŞEHRİMİZİN MENFAATLERİ İÇİN ÇALIŞTIK”

 CHP’li meclis üyeleri vakfa verilen paraların yerine ulaşıp ulaşmadığı konusunda kaygılarının bulunduğunu belirterek 5 yıl boyunca tüm dernek ve vakıflara yapılacak yardımlara ret oyu kullanacaklarını söylediler. Bunun üzerine konuşan Fadıloğlu, “Bu memleket UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına hiçbir şey yapmayarak mı girdi? Bunu başarmak çalışmayla olur. Emek vermeden sonuç alamazsınız, verilen emekler sayesinde bu kent uluslararası platformlarda konuşuluyor. GAGEV’e destek olursak şehrin dinamiklerine destek vermiş olacaksınız. 11 yıldan bu yana çalışıyoruz. Popülizm yapmadık, biz her zaman şehrin menfaatleri için çalıştık. Bu şehrin kalkınmasına destek verilecekse bizim de elimizi taşın altına koymamız gerekiyor.”

CHP’li meclis üyeleri ile Fadıloğlu arasında gerginlik yaşandı. Yaşanan gerginlik sonrasında ilgili madde oy çokluğu ile kabul edildi.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.