Hava Durumu

Şehrin kalbine bir hançer daha

Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı Meclis Toplantısında 100.Yıl Kültür Parkı’nın devamına ilişkin karar alındı. Söz konusu karar doğrultusunda 15 Temmuz Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 100. Yıl Kültür Parkı alanına olan Akaryakıt+ LPG servis istasyonu yapılacak. Şubat ayında Büyükşehir Belediyesi’nde askıya çıkan karara tepkiler gecikmedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2021 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2021 16:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Şehrin kalbine bir hançer daha

Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı Meclis Toplantısında, 100. Yıl Kültür Parkı’nı olumsuz etkileyecek, bir karara imza atıldı. Şehitkamil İlçesi, 15 Temmuz Mahallesi sınırları içerisinde yer alan planlama alanı 56092 nolu cadde üzerinde bulunan 1/25000 ve 1/5000 ölçekli nazım imar planında park ve yeşil alan olarak görülen, 100.Yıl Kültür Parkı’nın devamında bulunan alanda Akaryakıt + LPG satış ve servis istasyonu ve ağaçlandırılacak alan nazım ve uygulama imar planı değişikliği kararı alındı.

PLAN ASKIYA ÇIKTI

Söz konusu karara ilişkin  Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan yazılı açıklamada, “Şehitkamil İlçesi 15 Temmuz Mahallesi N38c-17d nazım ve N38c-17d-2c uygulama imar paftalarında Akaryakıt+LPG satış ve servis istasyonu ve ağaçlandırılacak alan nazım ve uygulama imar planı değişikliği, Büyükşehir Belediye Meclisinin 12.02.2021 tarih ve 65 sayılı kararı ile uygun görülmüştür. Uygun görülen söz konusu nazım ve uygulama imar planı, Büyükşehir Belediye binası girişinde ve internet sitesinde 3194 Sayılı Yasanın 8/b maddesi gereği 26.02.2021 tarihinde askıya çıkarılıp, 26.03.2021 tarihinde mesai bitiminde askıdan inecektir. İsteyen vatandaşlar mesai saatleri içerisinde görebilirler. İlanen duyurulur” ifadeleri yer aldı.

 

TEPKİ YAĞDI…

Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısında alınan karar sonrası plan askıya çıkarken, 100.yıl Kültür Parkı alanına inşa edilecek olan Akaryakıt+ LPG servis istasyonu alanına tepkiler gecikmedi. STK’lar ve kentin ileri gelenleri, 100. Yıl Kültür Parkı’nın geleceğini etkileyecek, imara açacak kararlardan vazgeçilmesi gerektiğini ifade ettiler.

“PARKA ZARAR VERMEK İÇİN CİDDİ BİR ÇABA SÜRDÜRÜLÜYOR!”

Mimarlar Odası Gaziantep Şube 14 ve 15.Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Girişken, “100. Yıl Kültür Parkı içerisine akaryakıt istasyonu yapmak nereden aklınıza geldi sahiden? Şehrin belki de en önemli şehirsel başarısı olan bu parka zarar vermek için ciddi bir çaba sürdürülüyor  yıllardır. En sonunda “Medeniyetler Aksı” adıyla imara açılsa şaşırmayacağım” ifadelerini kullandı.

“100.YIL KÜLTÜR PARKI’NA KIYMAYIN”

Kararı değerlendiren Tüketici Hakları Derneği Gaziantep Şube Başkanı Bülent Yılmaz, “100.Yıl Kültür Parkı’na akaryakıt istasyonu yapılmasını olanak sağlayan imar plan tadilatı en kibar ve net ifade ile yanlıştır! Etmeyin, kıymayın!” ifadelerini kullandı.

100.Yıl Kültür Parkı’nın geleceğinin korunması için kararın iptal edilmesi bekleniyor.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.