Hava Durumu

“Servis araçlarına öncelik tanınmalı”

Gaziantep’te öğrenci servislerinin dur-kalk esnasında kısa süreliğine trafiği aksatması vatandaşın tepkisine neden oluyor. Sosyal medyadan yükselen tepkiler üzerine açıklamalarda bulunan Gaziantep Servisçiler Oda Başkanı İsmet Özcan, servis araçlarının belirli bir durağı olmadığını, servis araçlarında bulunan ‘Dur’ işaretini gören sürücülerin, araçlara öncelik tanıması gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2021 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2021 16:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Servis araçlarına öncelik tanınmalı”

Sosyal medyadan gelen şikayetler üzerine açıklama yapan Servis araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı İsmet Özcan, şoförlerin ve araçların Avrupa standartlarında hizmet verdiğini vurguladı.

Özcan, “Servisler şerit değiştirdi, sokaktan ana yola çıktı, yolda indirme yaptı’ diye şikayetler geliyor. Servislerin durağı yoktur. Öğrencinin evi ana caddede olursa durması gerekir. Aracın arkasındaki ‘DUR’ lambası diğer sürücülere durmalarını ve yol vermelerini belirtir. Avrupa’da okul taşıtı ‘Dur’ yazınca trafik durur. Ama bizim sürücülerimiz trafikte öğrenci servislerini bir iki dakikalık beklemeyi çok zor bir durummuş gibi görüyor. Trafiği elinden gelince aksatmayan ve adeta çocuklarımızın velisi konumunda olan onları okuldan alıp okula bırakan şoför kardeşlerimize daha olumlu davranmalarını bekliyorum” dedi.

E.YILDIRIM

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.