Hava Durumu

Servis ücretlerine zam kapıda…

2019-2020 Eğitim Yılı öncesi öğrenci servis ücretlerine zam yapılması konusu bir kez daha gündeme geldi. Gaziantep Servisçiler Odası Başkanı İsmet Özcan, servis ücretlerine yüzde 25 oranında zam yapılması konusunda Büyükşehir Belediyesi’ne talepte bulunacaklarını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2019 20:15
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2019 21:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Servis ücretlerine zam kapıda…

2019-2020 Eğitim Yılı öncesi öğrenci servis ücretlerine zam yapılması konusu bir kez daha gündeme geldi. Gaziantep Servisçiler Odası Başkanı İsmet Özcan, servis ücretlerine yüzde 25 oranında zam yapılması konusunda Büyükşehir Belediyesi’ne talepte bulunacaklarını belirtti.

Yeni eğitim öğretim yılına kısa bir süre kala velilerin okul telaşı başladı. Kent genelinde okullara kayıt yaptıran öğrencilerin okullara ulaşımını sağlanması amacıyla görev alan öğrenci servisleri, son yıllarda artan maliyetlerle mücadele ediyorlar. Başta motorin fiyatları olmak üzere pek çok kalemde maliyetler artarken, Gaziantep Servisçiler Odası Başkanı İsmet Özcan, servis ücretlerine yüzde 25 oranında zam yapılması konusunda Büyükşehir Belediyesi’ne başvuracaklarını söyledi. Çarşamba günü yapılacak olan toplantıda zam konusunun gündeme geleceğini aktaran Özcan, artan maliyetler baş edemediklerini, yüzde 25’lik zam oranının artan maliyetleri karşılamaya yetmeyeceğini söyledi.

“YÜZDE 25 ZAM TALEBİNDE BULUNACAĞIZ”

Özcan, “Geçen yıl servis ücretlerimizde Türkiye’nin büyükşehirleri içerisinde en ucuz taşımacılık yapan biziz. Akaryakıta, asgari ücrete, sigortaya gelen zamlar ortada. Bizim her şeyimiz dövize endeksli olduğu için bu yıl yüzde 25 oranında biz zam talebimiz olacak. Bu zam oranı bile bizi kurtarmayacak ama biz yine bu oranı isteyeceğiz. Talebimizi Çarşamba Günü Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezine (UKOME)’ye ileteceğiz.”

YENİ DÖNEME HAZIRIZ

İç işleri Bakanlığı tarafından hazırlanan okul servislerine yönelik düzenlenemeye ilişkin konuşan Özcan, “Okul servis araçlarında her öğrenci ve çocuk için üç nokta emniyet kemeri ve gerekli koruyucu tertibat ile her koltukta oturmaya duyarlı sensörlü sistem bulundurma, iç ve dış kamera sistemi ile en az 30 gün süreli kayıt yapabilen kayıt cihazı zorunluluğuna ilişkin verilen süre 3 Eylül 2020’ye kadar uzatıldı. Beklentimiz buydu buna hazır değildik. Bir ertelenme geldi. Bu iş aceleye getirilmişti. Alt yapısı hiç yoktu ve bu uygulamanın dünyada örneği de yok.  Bizim amacımız farklı ama bu ertelenme şu an bizim işimizi görüyor. Araçlarımız, sürücülerimiz hazır. Yeni döneme hazırız.”

KORSAN SERVİSLERLE MÜCADELE SÜRÜYOR

Sözlerini sürdüren Özcan, “Korsanla mücadelemiz devam ediyor ama bu yıl korsanla mücadele uygulamalarımızı daha sıklaştıracağız çünkü korsanda baya bir artış oldu. Bu konu ile ilgili taleplerimizi Emniyet Genel Müdürlüğümüze ilettik. Kendileri bu konuda yardımcı olacaklarını belirttiler” şeklinde konuştu.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.