Hava Durumu

Siyaset hareketlendi

Türkiye genelinde Ak Parti, CHP ve İyi Parti’de olağan kongreler için start verildi. Siyasi partilerin genel merkezleri tarafından belirlenen kongre takvimlerinin açıklanmasının ardından Gaziantep genelinde de kongre tarihleri netleşmeye başladı. Delege seçimlerini tamamlayan Ak Parti’de ilçe kongreleri için net bir tarih ortaya konulmazken, CHP Gaziantep İlçe Kongreleri için tarihler netleşti. Partiye kayıt işlemlerinin devam ettiği İyi Parti’de ise delege tespitlerinin tamamlanmasının ardından 1 Şubat tarihi itibariyle ilçe kongreleri başlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2019 19:37
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2019 21:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Siyaset hareketlendi

Türkiye genelinde Ak Parti, CHP ve İyi Parti’de olağan kongreler için start verildi. Siyasi partilerin genel merkezleri tarafından belirlenen kongre takvimlerinin açıklanmasının ardından Gaziantep genelinde de kongre tarihleri netleşmeye başladı. Delege seçimlerini tamamlayan Ak Parti’de ilçe kongreleri için net bir tarih ortaya konulmazken, CHP Gaziantep İlçe Kongreleri için tarihler netleşti. Partiye kayıt işlemlerinin devam ettiği İyi Parti’de ise delege tespitlerinin tamamlanmasının ardından 1 Şubat tarihi itibariyle ilçe kongreleri başlayacak.

Siyasi Partilerde kongre süreçleri başladı. Ak Parti, CHP ve İyi Parti’de kongre süreçlerine dair gelişmeler art arda yaşanırken, MHP’de herhangi bir hareketlilik gözlemlenmedi. Kongre süreçlerine ilişkin Gaziantep’te de gelişmeler yaşanıyor. İyi Parti tarafından kongre takviminin açıklanmasının ardından CHP Gaziantep’te de kongre tarihleri belli oldu. Ak Parti’de ise il ve ilçe kongreleri öncesi, delege seçimleri tamamlandı.

DELEGE SEÇİMLERİ TAMAM

Ak Parti’de 7 Ekim tarihi itibariyle başlayan kongre süreci devam ediyor. 28 Kasım-15 Aralık tarihleri delege seçimleri yapılacak, Ak Parti’de 26 Nisan 2020'ye kadar 970 ilçe kongresini tamamlanması öngörülüyor. 1 Haziran 2020'de başlayacak İl Kongrelerinin ise 27 Eylül 2020'ye kadar tamamlanması planlanıyor. Öte yandan Ak Parti Şahinbey ve Şehitkamil’de delege seçimleri geçtiğimiz gün tamamlandı. Ak Parti Şehitkamil’de 400, Ak Parti Şahinbey’de 400 olmak üzere 800 delegenin seçimleri tamamlandı. Delege seçimlerinin ardından gözler ilçe kongrelerine çevrildi.

CHP’DE İLÇE KONGRELERİ 15 ARALIK’TA BAŞLIYOR

CHP Gaziantep’te 8 Kasım tarihinde başlayan Delege Seçim Süreci 1 Aralık’ta sona erdi. Delege tespitlerinin tamamlanmasının ardından CHP Gaziantep’te İlçe kongrelerinin takvimi açıklandı. Geçtiğimiz gün CHP Gaziantep İl Başkanlığından gerçekleştirilen toplantının ardından ilçe kongreleri için tarihler belirlendi. Alınan karara göre, 15 Aralık tarihinde CHP Oğuzeli İlçe Başkanlık Kongresinin yapılması ile başlayacak olan kongreler, 11 Ocak 2020 tarihinde yapılacak olan Nizip İlçe Başkanlık Kongresinin tamamlanması ile sona erecek. Gaziantep’in en büyük ilçesi olan CHP Şahinbey İlçe Kongresi, 29 Aralık Pazar Günü Kardelen Plazada yapılacak. CHP Şahinbey İlçe Başkanlığı için şu anda iki aday bulunuyor. CHP Şahinbey İlçe Başkanı Zeki Gürsel, İlçe Başkanlığı için önümüzdeki günlerde basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulunacak. Şahinbey İlçesi için ikinci aday ise Ömer Yılmaz oldu. Gaziantep’in merkez ilçelerinden olan Şehitkamil İlçe Kongresi 5 Ocak 2020 Pazar Günü Duru Düğün Salonunda yapılacak. CHP Şehitkamil İlçe Başkanlığı için mevcut İlçe Başkanı Coşkun Atalamış’ın yeniden aday olması beklenirken, Avukat Ömer Kılıç’ın da aday olması bekleniyor.

CHP KONGRE TARİHİLERİ

15 Aralık 2019 Pazar günü Oğuzeli ilçe kongresi Duygu Düğün Salonu’nda saat 10.’00’da yapılacak.  Oğuzeli’nin ardından 21 Aralık’ta Nurdağı ilçe kongresi, 22 Aralık’ta Araban ilçe kongresi,  22 Aralık’ta İslahiye ilçe kongresi, 28 Aralık’ta Yavuzeli ilçe kongresi, 29 Aralık’ta ise Şahinbey ilçe kongresi yapılacak. CHP’de yeni yılın ilk kongresi 4 Ocak 2020’te Karkamış ilçe kongresiyle başlayacak. İlçe kongreleri 5 Ocak’ta Şehitkamil ilçe kongresi 11 Ocak’ta ise Nizip ilçe kongresiyle tamamlanacak.

İYİ PARTİ’DE KONGRE SÜRECİ 1 ŞUBAT’TA BAŞLIYOR

Kongre sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan İyi Parti Gaziantep İl Başkanı Oğuz Hocaoğlu, “Bizler ne yazık ki ne ilçelerde ne de il de kongreye gidemedik. Bu bizim için büyük bir eksiklikti. Görevin bana verilmesinin ardından önce il yönetimini, sonrada ilçe yönetimlerimizi belirleyerek bir yol haritası oluştuk. Sonrasında da 30 Eylül 2019 tarihli yönetim kurulu toplantımızda kongrelerin yapılması için genel merkeze hazır olduğumuzu ve tarihler ile ilgili karar verilmesi konusunda kararlar aldık. Teşkilatlardan Sorumlu Başkanımız Sayın Koray Aydın imzalı karar yazısıyla il ve ilçelerde kongre sürecini başlatmış bulunuyoruz. Bu aynı zamanda Türkiye’de ilk kongrenin Gaziantep’te yapılacağı anlamını da taşıyor. Söz verdiğimiz gibi hukuken mümkün olan en erken tarihte kongrelerimizi yapacağız demiştik. Sözümüzde duruyoruz ve 1 Şubat 2020 itibariyle kongrelerimizi yapacağız. Gaziantep’imize ve partimize hayırlı olsun. Demokrasi şölenimiz 1 Şubat itibariyle başlıyor” ifadelerine yer verdi.

İYİ PARTİ’DE KONGRE TARİHLERİ

Kongre takvimini ilk açıklayan parti İyi Parti oldu. 1 Şubat 2020 tarihinde başlayacak olan kongre sürecinde, Şahinbey İlçesi 01 Şubat 2020, Şehitkamil ilçesi 02 Şubat 2020, Nizip İlçesi 08 Şubat 2020, Oğuzeli ilçesi: 09 Şubat 2020, Nurdağı İlçesi 16 Şubat 2020, Yavuzeli ilçesi 22 Şubat 2020, Araban İlçesi: 29 Şubat 2020, İslahiye ilçesi 28 Mart 2020, Karkamış İlçesi 29 Mart 2020, Gaziantep İl Kongresi ise 12 Nisan 2020 tarihinde yapılacak.   

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.