Hava Durumu

Skandal olay, TBMM gündeminde!

Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yaklaşık 150 öğrencinin beden eğitimi öğretmeni tarafından okul müdür yardımcıları bilgisi dahilinde bir mafya liderine destek vermek için adliye önünde bekletilmelerine ilişkin valilik tarafından başlatılan soruşturmada  bir öğretmen ve iki idareci açığa alındı. TBMM İdare Amiri ve Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, kentte skandal yaratan konuya ilişkin Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in cevaplanması istemiyle TBMM’ye soru önergesi sundu.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2021 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2021 17:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Skandal olay, TBMM gündeminde!

15 Ekim tarihli gazetemiz manşetinde yayımlanan, “Böyle Skandal Görülmedi” başlıklı haberimizde, Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yaklaşık 150 öğrencinin beden eğitimi öğretmeni tarafından okul müdür yardımcıları bilgisi dahilinde bir mafya liderine destek vermek için Gaziantep’ten Nizip Adliyesi’ne götürüldüklerini ve yol kontrolü sırasında durumun ortaya çıktığı gündeme getirmiştik. 

TBMM İdare Amiri ve Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, kentte skandal yaratan konuya ilişkin Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in cevaplanması istemiyle TBMM’ye soru önergesi sundu.

Konuya ilişkin HDP Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Mahmut Toğrul’un meclise sunduğu soru önergesinin şu ifadelere yer verdi:

Gaziantep Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitim gören yaklaşık 150 öğrenci, 13 Ekim 2021 tarihinde sabah okula geldikleri sırada, beden eğitimi öğretmenleri A.S. tarafından okul önünde bekleyen araçlarla Nizip’e götürülmüş. Nizip Adliyesi önüne götürülen yüzlerce öğrencinin Nizip Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi’nde davası görülen mafya lideri Hasip Şahin’e destek için okul müdür yardımcılarının bilgisi dâhilinde öğretmen A.S. tarafından götürüldükleri kamuoyuna yansımıştır. Nizip Adliyesi önünde öğrencilerin bekletildiği ve fotoğraflarının çekildiği belirtilmektedir. Gaziantep’e dönüşte ise öğrencileri taşıyan araçlar yolda Nizip İlçe Emniyet müdürlüğü ekipleri tarafından durdurulunca Öğretmen A.S’nin çevirmeyi görünce öğrencileri bırakarak kayıplara karıştığı söylenmektedir. Daha sonra ise Nizip İlçe Emniyet müdürlüğü ekipleri tarafından öğrencilerin ifadesi alınıp serbest bırakılmışlardır.

Öğrenci velilerinin şikayetleri sonrası ortaya çıkan olay sonrası Gaziantep Valiliği tarafından soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma sonucunda, Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde görev yapan öğretmen A.S. ve okul müdür yardımcıları açığa alınmıştır.

Bu bağlamda;

Gaziantep Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitim gören yaklaşık 150 öğrencinin beden eğitimi öğretmeni A.S tarafından bir mafya liderinin Nizip Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmasına destek için götürülmesi durumundan haberdar mısınız? Haberdar iseniz bakanlığınız bu konuda bir müfettiş görevlendirmesi yapmış mıdır? Yapmadı ise yapacak mıdır?

Gaziantep Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde meydana gelen bu skandal ile ilgili başlatmış olduğunuz bir adli ve idari soruşturma var mıdır? Var ise başlatmış olduğunuz adli ve idari süreç hangi aşamadadır?

Nizip İlçe Emniyet müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çevirme sonucunda öğrencileri bırakıp kaçan öğretmen A.S daha sonradan yakalanmış mıdır?

Öğretmen A.S’nin eskiden Ülkü Ocakları başkanlığı yaptığı doğru mudur? Doğru ise hangi yıllarda başkanlık yapmıştır? Başkanlık yaptığı yıllar atanıp kamu görevine başladığı dönemden önce midir? Yoksa sonra mıdır?

Gaziantep Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitim gören öğrencilerden kaçı Nizip Adliyesi önüne götürülmüştür? Öğrenciler kaç araç ile Nizip’e taşınmıştır? Öğrencileri Nizip Adliyesi önüne taşıyan araçların ücretleri kim tarafından karşılanmıştır?

Gaziantep Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitim gören öğrenciler okul önünde araçlara bindirildiği sırada okul yönetimi neden bu duruma müdahale etmemiştir?

Öğrencileri, aileler ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bilgi ve izin almadan bir mafya liderinin duruşmasına götüren beden eğitimi öğretmeni A.S. ve iki müdür yardımcısı bu etkinliği yaparken okul idaresinin bilgisi dahilinde mi bu işlemi yapmışlardır?” ifadelerine yer verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.