Hava Durumu

“Sokağın algısını değiştiremezsiniz”

ORC Araştırma Şirketi, "Bu Pazar Seçim Olsa Hangi Partiye Oy Verirsiniz" konulu Milletvekili Genel Seçimi Seçmen Eğilimleri Araştırması sonuçlarını açıkladı. Gaziantep ile ilgili verilerin yer aldığı araştırma sonuçlarında Cumhur İttifakının oy kaybettiği, Millet İttifakının ise oylarını artırdığı görüldü. Söz konusu araştırma sonuçlarına İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Av. Oğuz Hocaoğlu ve DEVA Partisi İl Başkanı Av. Ertuğrul Kaya’dan tepki geldi. Hocaoğlu ve Kaya, anketlerle vatandaşın algısını değiştirilemeyeceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2021 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2021 18:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Sokağın algısını değiştiremezsiniz”

ORC Araştırma Şirketi, "Bu Pazar Seçim Olsa Hangi Partiye Oy Verirsiniz" konulu Milletvekili Genel Seçimi Seçmen Eğilimleri Araştırması sonuçlarını açıkladı. Araştırma sonuçlarında illerde partilere yönelik oy oranları da yer aldı. Buna göre Gaziantep'te, 13-19 Eylül tarihleri arasında yapılan seçim anketinin sonuçları açıklandı. Çıkan sonuçta Ak Parti yüzde 46,8 oran ile birinci sırada yer alırken, CHP 19.7, MHP 10.3, İYİ Parti 9.5, HDP ise 8.4 oy oranı aldı.

MİLLET İTTİFAKININ OYLARI YÜKSELDİ

AK Parti yüzde 4,6, MHP yüzde 2,4 ve HDP yüzde 3,5 oranında oylarında düşüş yaşandı. Bu sonuçlara göre Cumhur İttifakının oyları 2018 yılından bu yana yüzde 7 oranında düştü. Araştırma sonuçlarında Millet İttifakının durumu yer aldı. CHP ve İYİ Parti’nin yer aldığı Millet İttifakında ise oyların arttığı görüldü. CHP’nin oy oranları 2018 Seçim Sonuçlarına göre yüzde 4,6, İYİ Parti’nin oy oranları ise yüzde 2,8 oranında arttı.

Millet İttifakının oy oranı 24 Haziran Seçimleri sonuçlarına göre toplam yüzde 7,4 oranında arttı.
 

İL BAŞKANLARINDAN ANKET TEPKİSİ

Araştırma Sonuçlarında diğer olarak adlandırılan kısımda kalan partilerin oy oranı ise yüzde 5,3 oldu. Yeni kurulan DEVA ve Gelecek Partileri ise araştırma sonuçlarında yeterli oy oranına ulaşmadığı görüldü. Araştırma sonuçlarına ilişkin İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Av. Oğuz Hocaoğlu ve DEVA Partisi İl Başkanı Av. Ertuğrul Kaya, açıklamalarda bulundu.

“İKTİDAR PEŞİNDEYİZ”

İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Av. Oğuz Hocaoğlu, “ORC anket şirketi matematiği unutmuş 24 Haziran seçimlerinde partilerin aldığı oy ve yaptığı anket sonuçlarına bakıldığında Gaziantep’te AKP ve MHP 8/100 oy kaybetmiş görünüyor, Bu oylar İYİ Partide. Ne kadar inkar ederseniz edin, sizin anket şirketiniz dahi İYİ Partiyi yükselişte gösteriyor. Ben sözümün arkasındayım ilk seçimde İYİ Parti Gaziantep’te 1.Parti olmaz ise istifa edeceğim. Biz koltuk derdinde değiliz iktidar peşindeyiz” dedi.

“SOKAĞIN ALGISINI DEĞİŞTİREMEZSİNİZ”

DEVA Partisi İl Başkanı Av. Ertuğrul Kaya ise, “Geçerliliği ve güvenilirliği şüpheli bir anket çalışması ile Ak Parti’yi Gaziantep’te hala yüksek oy bandında  gösterebilirsiniz ama bu anketlerle sokağın algısını değiştireceğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

E.YILDIRIM

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.