Hava Durumu

Sosyal sorunlara çözüm üretecekler

Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu tarafından Gaziantep özelinde yapılacak sosyal çalışma programı ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Vedat Bilgin, toplumsal sorunlara kalıcı çözümler amacıyla çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2019 19:51
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2019 20:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Sosyal sorunlara çözüm üretecekler

Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu tarafından Gaziantep özelinde yapılacak sosyal çalışma programı ile ilgili basın toplantısı düzenledi.  Toplantıda konuşan Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Vedat Bilgin, toplumsal sorunlara kalıcı çözümler amacıyla çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Gaziantep Valiliğinde düzenlenen toplantıya Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Vedat Bilgin, Gaziantep Valisi Davut Gül, HKÜ Rektörü Edibe Sözen ve protokol üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, “Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı Sistemine geçmesi ile birlikte Cumhurbaşkanlığında çeşitli kurular oluşturulmaya başlandı. Bu kurullardan bir tanesi de Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu oldu. Bugün Sosyal Politikalar Kurulu’nun üyelerinin Gaziantep özelinde iki gün boyunca yapacakları toplantılar var. Diğer paydaşlarla yapılacak olan toplantılar sonunda bir politika belirleme süreci başlatacaklar. Gaziantep’e geldikleri için Sosyal Politikalar Kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum. İnşallah bu toplantının sonucunda Gaziantep ve ülkemiz için kalıcı, sürdürülebilir politikalar belirlenir” diye konuştu.

İLK ÇALIŞMA GAZİANTEP’TE

Gaziantep Valisi Gül’ün açılış konuşmasının ardından sözlerine başlayan Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Vedat Bilgin, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile esas itibariyle yeni kurumları olan, yeni bir hükümet sistemidir. Sosyal Politikalar Kurulu da bu sistemin önemli unsurlarından bir tanesidir. Sosyal Politikalar Kurulu uzun süredir çalışmalarını sürdürmektedir. Tüm kurulların başkanı Sayın Cumhurbaşkanımızdır. Tüm başkanvekilleri, Cumhurbaşkanımızı temsilen, kurul üyelerimiz ile birlikte çalışıyorlar. Yaptığımız çalışmalar içerisinde ilki Gaziantep’te olmak üzere bölge çalışmalarımız da var.”

“ÇÖZÜM ORTAYA KOYMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Sözlerini sürdüren Bilgin, “Sosyal Politika bilindiği üzere, ülkenin sosyal sorunları tespit ederek, toplumdaki farklılaşmaları, yoksullukları, gelir eşitsizliklerini, sosyal eşitsizlikleri gidermeyi hedefleyen politikaları kapsamaktadır. Çalışma hayatında, sosyal güvenlik, sosyal dayanışmaya kadar birçok alanı kapsayan sorunlar var. Bu sorunları çözecek politikaları ortaya koymaya çalışıyoruz. Üniversiteden Çalışma Ekonomisi Bölüm Başkanı olarak ayrıldım. Sosyal Politikaların esas maksadı, toplumda bir orta tabaka yaratmak. Türkiye’nin yaşadığı toplumsal dönüşüm değişim sürecinde ortaya çıkan yoksulluk, düşük gelir gruplarının gelirlerinin yükseltmek, sosyal fırsatların eşitsiz dağılımına karşı mücadele etmek, bütün bunlar sosyal politikalar tanımının içerisinde yer alıyor.”

SOSYAL SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ HEDEFLENİYOR

“Bölgesel gelişme, eşitsizlikler,  bölgesel sorunlar, kentleşme, sanayileşme, göç dalgasının yarattığı sorunlar gibi gelişmeler toplumsal huzursuzlukları, toplumsal eşitsizlikleri, devletin sosyal politikalarla mücadele ederek, tüm yurttaşlara fırsat eşitliği sağlaması gerekiyor. Bizim de Sosyal Politikalar Kurulu olarak, yeni sistemin içerisinde daha etkin bir şekilde işletilecek düzenlemelere katkı sağlamamız gerekiyor. Görevlerimiz arasında var olan sorunları tespit ederek, bu sorunların çözümü konusunda kurumsal yapıların yeniden düzenlenmesini sağlayacak reformlar yapmak, reformlar için bilgi üretmektir. Bu bakımdan Gaziantep’te yapmış olduğumuz bu toplantıya Gaziantep Valiliğine vermiş oldukları katkıdan dolayı teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.