Hava Durumu

Tedbirler sonuç verdi

Korona virüs ile mücadelede gelinen süreç ve mücadelenin sonuçları Hayat Eve Sığar uygulamasındaki risk haritasına yansıdı.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2021 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2021 17:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Tedbirler sonuç verdi

Korona virüs ile yaklaşık 10 aydır süren mücadelede Gaziantep’in riskli durumu sürekli değişkenlik gösterdi. Korona virüs ile mücadelede riskli ilk 5 il arasına giren, sonrasında alınan tedbirler ışığında normale dönen Gaziantep’in mücadele süreci Hayat Eve Sığar uygulamasında yer alan risk haritasına da yansıdı. 5 Kasım tarihinde neredeyse yeşil alanı bulunmayan ve yüksek riskli bölgelerin yoğunlukta olduğu kent genelinde, Ocak ayı itibariyle kırmızı bölgeler tamamen yeşile döndü.

TEDBİRLER İŞE YARADI

4 Aralık tarihinde başlayarak her hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağı ve hafta içi uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması ile vatandaşların açık ve kapalı alanlarda toplu halde bulunmaları ve bulaş riskinin artmasının önüne geçildi. Alınan tedbirler ile birlikte vatandaşlar evlerinde izole olmayı sürdürürken, vaka sayılarındaki azalmalar da hem haritada hem hastanelerdeki boş yatak kontenjanlarında kendini gösterdi. Riskli şehirler arasından çıkan Gaziantep’e yılbaşında gelen yabancı turistler de kentte tüm önlemlerin alındığını ve kenti ziyaret edecek olan turistlerin de kuşku duymadan gelebileceğini göstermiş oldu.

F.ÇENGEL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.