Hava Durumu

Tedbirler üst seviyede…

Vaka sayılarının artış gösterdiği Gaziantep’te, İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan yeni kararlar hayata geçirildi. Gaziantep Valisi Davut Gül Başkanlığında toplanan kurulda, maske kullanımı, işletme denetimleri ve toplu taşıma araçlarına yönelik yeni tedbirler ve kararlar görüşüldü.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2020 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2020 17:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Tedbirler üst seviyede…

Gaziantep İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Gaziantep Valisi Davut Gül başkanlığında olağanüstü toplandı. Yapılan toplantıda, Covid-19 salgını surecinde hastalığın yayılmasının engellenmesi ve kamu sağlığının tehlikeye düşürülmemesi amacıyla kararlar alındı.

KARANTİNAYA UYMAYANLARA CEZA…

Toplantı sonunda alınan kararlar ile Gaziantep'te yeni tedbir ve yasaklar hayata geçirildi. Buna göre, “14 günlük karantinaya alınan, ancak karantinaya uymayanlara ilk etapta 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi gereğince 900 TL idari para cezası verilmesine, tekrarı halinde yurtlarda karantinaya alınmasına, yurtlardaki karantinaya uymayıp karşı çıkanlar hakkında ise 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 195. maddesi gereğince adli işlem başlatılacak.

MASKESİZ YOLCU ALAN YANDI

“Tüm açık alanlarda, kamu kurum ve kuruluşları, her ölçekteki özel işyerleri, pazar yerleri, cami ve mescitler, toplu ulaşım araçları, ticari araçlar vb. kapalı alanlarda, ağız ve burunu kapatacak şekilde maske takılmasının 21.06.2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere zorunlu olmasına yönelik 20.06.2020 tarih ve 2020/60-01 sayılı İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararına ilaveten, toplu taşıma ve ticari araçlara maskesiz yolcu alan araçların tespiti halinde 7 gün süre ile trafikten men edilecek.”

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINI KULLANIMINA KISITLAMA

“15 yaş ve altı gençlerimiz ile 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın sabah 07.30-09.30 ile akşam 17.00-19.00 saatleri arasında toplu taşıma araçlarını kullanmalarının kısıtlanacak.”

İlimiz kamu kurum ve kuruluşlarında hizmet veren (kuruma ait veya hizmet alınan özel işletme) çay ocağı ve büfe tarzı işletmelerde; çay, kahve vs. bardakla sunulan içecek hazırlık, sunum ve ikramlarının durdurulmasına, açık ve ambalajsız ürünlerin satış ve servisinin yapılmamasına, gerekli görüldüğü hallerde tek kullanımlık bardak, araç ve gereçlerin kullanılacak.

“İŞLETMELERE İŞ YERİ KAPATMA CEZA UYGULANABİLECEK”

 Tüm özel işyeri ve işletmelerde maske kullanılmadığında; 1. seferde 900 TL idari para cezası, 2. seferde 5 gün süreli işyeri/işletme kapatma, 3. seferde 15 gün süreli işyeri/işletme kapatma, 4. seferde ise işyeri/işletme ruhsat iptali yaptırımının uygulanmasına dair 20.06.2020 tarih ve 2020/60-05 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararına ilaveten, işyerlerinde çalışanların standartlara uygun maske kullanmaları, çalışanlarına standartlara uygun maske dağıtıp kullandırmayan  işyerleri ve işletmeler hakkında aynı idari yaptırımların uygulanacak.”

DENETİMLER ARTACAK

“Lokanta, restoran, kafe, kıraathane, kahvehane vb. toplu bulunulan işletmelerin denetimlerinin arttırılarak, maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uyulmasının sağlanmasına, söz konusu işletmelerde aynı aileden olanlar hariç olmak üzere tabure kullanılarak oturulan yerlerin kullanımının en fazla 2 kişi ile sınırlandırılacak.”

İŞLETMECİLERE EĞİTİM VERİLECEK

“İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün 26.06.2020 tarihli 10202 sayılı “İnternet Kafeleri Salonları ve Elektronik Oyun Yerleri” konulu genelgesinde belirtilen kurallara göre 01.07.2020 tarihinde faaliyete başlayacak olan internet kafe ve salonları ile elektronik oyun yerlerinin işletmecilerine bu yönde gerekli eğitimlerin verilerek sertifikalandırılması, sadece belirtilen şartlara uygun işletmelerin çalışmalarına izin verilecek” ifadeleri yer aldı.

Y.ANKAY
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.