Hava Durumu

Tek aday kulisleri…

Geçtiğimiz Pazartesi günü toplanan CHP MYK Toplantısında, pandemi nedeniyle ertelenen Türkiye genelindeki olağan ve olağanüstü genel kurulların yapılması için karar çıktı. MYK kararının ardından CHP Gaziantep’te Olağanüstü İl Kongresi heyecanı yaşanırken, bir iddia kulislere bomba gibi düştü. Belediye Başkanları Çalıştayı kapsamında Gaziantep’e gelen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Olağanüstü İl Kongresine tek adayla gidilmesi için İl Başkan adayları Mehmet Neşet Uçar, Hayri Sucu ve Reis Reisoğlu ile görüşeceği iddia edildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2021 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2021 16:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Tek aday kulisleri…

 

2020 yılı Kasım ayında CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, 9 İlçe Başkanı, İl ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan MYK Toplantısında görevden alınmıştı.  Kararın ardından CHP Gaziantep’te başlayan tartışmalı süreç Nisan ayında CHP İl Başkanlığı Görevine Neşet Uçar’ın atanması ile sona ermiş, ancak CHP Genel Merkezinin pandemi nedeniyle Olağanüstü Kongre Takvimini MYK kararına bağlaması ile süreç belirsiz bir hale bürünmüştü.

Geçtiğimiz Pazartesi günü toplanan CHP MYK Toplantısında, pandemi nedeniyle ertelenen Türkiye genelindeki olağan ve olağanüstü genel kurulların yapılması için karar çıktı.

“45 GÜNÜ BEKLEMEDEN KARAR ALACAĞIZ”

Kararına ardından açıklamalarda bulunan CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar, “45 günlük süre içerisinde yapılması beklenen Olağanüstü İl Kongresi’nde İl Başkanı Neşet Uçar, “İl Yönetim Kurulu olarak kısa süre içerisinde bir toplantı yapacağız. Yapılacak toplantıda en kısa süre içerisinde İl Kongresinin yapılması için karar alacağız. Kongre tarihi ile ilgili kararı Genel Merkeze sunacağız ve kararın onaylanmasının ardından mümkün olan en kısa süre içerisinde İl Kongremizi yapacağız. İlçelerimize Geçici İl Yönetimleri atanmadığı ve bu kurulları atama yetkisi mevcut durumda Genel Merkezimizde olduğu için ilk olarak İl Kongremizi gerçekleştireceğiz. Tüzük gereği İl Kongresini 45 gün içerisinde yapılması için karar alınması gerekiyor. Biz, 45 günü beklemeden İl Kongresinin yapılması için karar alacağız” açıklamasında bulunmuştu.

KAFA KATIŞTIRAN İDDİA…

Uçar’ın açıklamalarının ardından parti içerisinde Olağanüstü Kongre heyecanı yaşanıyor. 45 gün içerisinde yapılması beklenen kongrede İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar, İl eski Başkanı Hayri Sucu ve Reis Reisoğlu’nun aday olması beklenen Olağanüstü İl Kongresi öncesi ortaya atılan iddialar kafaları karıştırdı.

KILIÇDAROĞLU, ADAYLARLA GÖRÜŞECEK

Kentte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkez Yönetimi ve 250 Belediye Başkanının katılımıyla başlayan Belediye Başkanları Çalıştayı’nda İl Kongresinin masaya yatırılacağı öğrenildi. Kulislerden edinilen bilgilere göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İl Kongresine tek adayla gidilmesi için Neşet Uçar, Hayri Sucu ve Reis Reisoğlu ile görüşecek.

Görüşme sonunda ise Olağanüstü İl Kongresi’nde tek aday üzerinde mutabakat sağlanması, iki adayın ise seçimlere katılmaması bekleniyor.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.