Hava Durumu

Tepkiler dinmiyor!

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki’nin “Gaziantep Sanayisini mülteciler ayakta tutuyor” sözlerine tepkiler dinmiyor. İş dünyasında ve siyasette tartışma konusu olan açıklamalara CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar ve AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar, tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2021 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2021 17:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Tepkiler dinmiyor!

 

 

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, mültecilere ilişkin çarpıcı bir açıklamada bulundu. Özhaseki, “Şimdi bazı şehirlerde sanayiyi onlar ayakta tutuyorlar. Gaziantep sanayisine gidin, yüz binlerce insan en ağır ve en zor işlerde çalışıyorlar. Gaziantep’te sanayiciler işçi bulamıyorlar, bu adamlar çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Özhaseki’nin bu açıklamalarına Gaziantep’te tepkiler dinmiyor. CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar ve AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar, yaptıkları açıklamalar ile tepki gösterdi.

“GAZİANTEP SANAYİSİ BUGÜNLERE ÇALIŞKANLIĞI İLE GELDİ”

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar, “AKP'li Mehmet Özhaseki'nin Suriyeli Sığınmacılar hakkındaki sözleri AKP iktidarının sığınmacılara bakış açısının itirafıdır. Yıllardır "din kardeşliği" , "Ensar" gibi manevi dünyamız açısından büyük anlam ifade eden duyguları sömüren iktidar, sığınmacıları ucuz iş gücü olarak gördüğünü itiraf etmiştir. Ayrıca Özhaseki Gaziantep sanayisini Suriye li sığınmacıların ayakta tuttuğu şeklindeki sözleriyle gaflete düşmüştür. Gaziantep sanayisi bugünlere Gazianteplilerin çalışkanlığı ile gelmiştir ve bu sayede ayakta durmaktadır” ifadelerini kullandı.

“GAZİANTEP OSB’DE 230 BİN KİŞİ ÇALIŞIYOR”

Gaziantep Sanayisi ile ilgili tartışmalara katılan AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar, “Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde 1.140 fabrika var, 230 bin kişi çalışıyor. 12 küçük işletme sahibi Suriyeli, 3 bin civarında Suriyeli çalışıyor. 8 milyar doları aşan ihracatıyla Gaziantep 5.sırada. Elbette insanlığımızdan utanacağımız işler yapmayalım ama ‘çökeriz’ tezi de doğru değil. Mazlumların yanında durmak; insani, vicdani ve ahlaki sorumluluktur. Bu meşru zemini kaybedip ‘çökeriz, biteriz’ gibi sunarsak, hem bu ülkeye hem AK Parti’nin 19 yıllık birikimine haksızlık etmiş oluruz. Akl-ı selime, makuliyete ihtiyaç var” ifadelerine yer verdi.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.