Hava Durumu

“Tesisler sürdürülebilir olmalı”

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İbrahimli Spor Merkezi’nde basın mensupları ile bir araya gelerek spor yatırımlarını anlattı. Gaziantep’in geçmişte spora yönelik yatırımlardan yeterince faydalanamadığını kaydeden Fadıloğlu, “Spor yatırımları ile ilgili olarak Gaziantep, bu pastadan yıllardan bu yana yeterince pay alamıyordu. Şu anda Gaziantep’e 23 tane spor tesisi yapılıyor. Bunların bir kademe ötesinde spor alanlarının işletilmesini düşünmek gerekiyor. Tesisi yapmış olmanız bir şey ifade etmiyor. Bu alanların bakımını, gerekli ihtiyaçlarını karşılayabilecek bütçeniz olmazsa; bu tekerin dönmesi mümkün değil. Bina yapmak bir şey değil, esas olan sürdürülebilir olmaktır. Tesislerin sürdürülebilir olmasını sağlamak önemli” açıklamasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2020 19:09
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2020 21:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Tesisler sürdürülebilir olmalı”

 

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İbrahimli Spor Merkezi’nde basın mensupları ile bir araya gelerek spor yatırımlarını anlattı. Gaziantep’in geçmişte spora yönelik yatırımlardan yeterince faydalanamadığını kaydeden Fadıloğlu, “Spor yatırımları ile ilgili olarak Gaziantep, bu pastadan yıllardan bu yana yeterince pay alamıyordu.  Şu anda Gaziantep’e 23 tane spor tesisi yapılıyor. Bunların bir kademe ötesinde spor alanlarının işletilmesini düşünmek gerekiyor. Tesisi yapmış olmanız bir şey ifade etmiyor. Bu alanların bakımını, gerekli ihtiyaçlarını karşılayabilecek bütçeniz olmazsa; bu tekerin dönmesi mümkün değil. Bina yapmak bir şey değil, esas olan sürdürülebilir olmaktır. Tesislerin sürdürülebilir olmasını sağlamak önemli” açıklamasında bulundu.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İbrahimli Spor Merkezi’nde basın mensupları ile bir araya geldi. Şehitkamil Belediyesi tarafından hayata geçirilen spor yatırımlarını ve başarıları anlatan Fadıloğlu,  “Şehitkamil Belediyesi olarak, göreve geldiğimiz andan itibaren üzerinde durduğumuz en önemli konular, eğitim, sanat, spor ve kültürel etkinlikleri ön plana almak oldu. Nüfusunun yüzde 50’si genç olan ve bir milyonu bulan bir şehirde yaşıyoruz. Bir milyon genç nüfusun eğitimi, sosyal faaliyetleri ile ilgili çalışma yapmanız gerekiyor. Milletin kaynaklarının millete hizmet olarak geri dönmesi noktasında faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz.  Çok şükür gelinen noktada şu anda dünya şampiyonluklarımız var. Ondan sonra amacımız olimpiyatlar. Yakın tarihte de yeniden Balkan şampiyonasına giden, çok uluslu, yaklaşık 13 ülkenin katıldığı organizasyonlara giden sporcumuz var. Burada Türkiye'nin en önemli kulüplerinden birer sporcu giderken Şehitkamil'den iki sporcu gidiyor. Bu da bir ayrıcalık olsa gerek.”

26 BİN LİSANSLI SPORCUMUZ VAR

Sporcuların başarılara imza attığını belirten Fadıloğlu, “Şuanda 26 bin lisanslı sporcumuz var. 2009-2020 yılları arasında 4 bin 673 sporcu başarılara imza attı. Satranç, Şehitkamil İlçesi ile anılan bir spor oldu. Satrançta 2009-2020 yılları arasında 8 bin 389 kişi eğitim gördü.  Gençlik kamplarımızda 2014-2020 yılları arasında 50 bin 351 gence hizmet verildi. Geleneksel ve Yerel Müsabakalarımıza ise 20 binden fazla kişi katılıyor.”

“İŞİN MUTFAK KISMINA BÜTÇE AYIRIYORUZ”

Belediyelerin kısıtlı bütçelerle spora destek verdiğini söyleyen Fadıloğlu,  “Kanunlara göre belediyeler, Amatör Spor Kulüplerine destek verebiliyor. Profesyonel kulüplere destek verme yetkisi yoktur. Amatör Kulüplere destek olunurken ise veri gelirler hariç gelirlerin bin 7’sini harcayabiliyoruz. 2020 yılında harcayabileceğimiz bütçe belli, bu bütçeyi yalnızca Şehitkamil Belediyespor’un üst lige oynaması için kullansak, bunun yetmesi mümkün değil. Ancak biz bütçeyi eşit olarak tüm spor dallarına dağıttığımızda Dünya Şampiyonları çıkarıyoruz. Uluslararası Müsabakalarda Ay-Yıldızlı Bayrağı göndere çektirebilirsek bizim için başarı budur. Sporcularımız bunları başardı. Biz işin mutfak kısmına bütçe ayırıyoruz. Geçen yıllarda dört tane Gaziantep FK’ya, iki tane ise Gaziantepspor’a gönderdiğimiz toplam altı tane futbolcumuz oldu. İmkanlarımız dahilinde spora katkı koymanın heyecanını yaşıyoruz. Milletin emanetini dikkatli olarak kullanmak için hareket ediyoruz. Şehre karşı sorumluluğumuz var.”

23 TESİS İNŞA EDİLİYOR

Geçmiş yıllarda Gaziantep’e yönelik yatırımların oldukça az olduğunu kaydeden Fadıloğlu, “Spor yatırımları ile ilgili olarak Gaziantep, bu pastadan yıllardan bu yana yeterince pay alamıyordu.  Şu anda Gaziantep’e 23 tane spor tesisi yapılıyor. Bunlardan on tanesi havuz, on tanesi ise kapalı spor salonu. Bunlardan okul içerisinde olanlar var, bizim yer gösterdiğimiz mahallelerde herkesin kullanımına açık olacak olan yerler var. Bunların bir kademe ötesinde spor alanlarının işletilmesini düşünmek gerekiyor. Tesisi yapmış olmanız bir şey ifade etmiyor. Bu alanların bakımını, gerekli ihtiyaçlarını karşılayabilecek bütçeniz olmazsa; bu tekerin dönmesi mümkün değil. O açıdan okulların içerisinde spor alanlarının yapılması daha doğru. Bina yapmak bir şey değil, esas olan sürdürülebilir olmaktır. Tesislerin sürdürülebilir olmasını sağlamak önemlidir. 365 gün spor alanlarında hijyeni, bakımının yapılması gerekiyor. Gaziantep spor yatırımları konusunda şansızdı, şimdi 23 tane tesis yapılıyor.”

5 BİN KİŞİLİK SPOR SALONUNA İHTİYACIMIZ VAR

Kamil Ocak Kapalı Spor Salonunun yıkıldığını anımsatan Fadıloğlu, “Şehitkamil Kültür Merkezi’nin hemen arkasında Toprak Mahsülleri Ofisi’nin az ilerisinde bulunan alana nitelikli bir spor salonu yapılacak. Şu anda projesi Gaziantep Valiliği tarafından çalışılıyor, iki yıl içerisinde oraya2 bin 500 kişilik kapalı spor salonu kazandırılacak. Şehitkamil İlçesi, iki büyükşehirden, 51 tane ilden büyük bir ilçedir. Bizim bu bölgeye de Şahinbey İlçesi’nde olduğu gibi 5 bin kişilik bir kapalı spor salonu yapmamız gerekiyor. projesini ve yerini hazırladık ancak kaynak meselesine gelince durmak durumunda kaldık.”

GÜZEL SANATLAR VE SPOR LİSELERİ MÜJDESİ

Şehitkamil İlçesi’nde Spor Lisesi ve Güzel Sanatlar Lisesi bulunmadığını söyleyen Fadıloğlu, “Gaziantep Valiliği ile görüşmeler yaptık. Şehitkamil İlçemize iki tane Spor Lisesi, iki tane de Güzel Sanatlar Lisesi kazandırılması konusunda adım attık. Şehitkamil Belediyesi olarak, spor alanlarına yatırımlarımızı sürdüreceğiz. Alt gelir grubundan olan çocuklarımız için yardımlar yapıyoruz. Bizler iyi insanlar yetiştirmeye çalışıyoruz. Nitelikli insanlar yetiştirmek adına sosyal faaliyetleri önemsiyoruz” diye konuştu.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.