Hava Durumu

“Toplanma alanları gözden geçirilmeli”

İnşaat Yüksek Mühendisi ve CHP İl eski başkanı M.Sait Köse, “ Elazığ depremi sonrası, artık deprem toplanma alanlarının koordine edilmesi için bir kez daha tartışmaya açılması gerekiyor.”dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2020 19:09
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2020 21:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Toplanma alanları gözden geçirilmeli”

Cuma akşamı Elazığ’da meydana gelen deprem, yeniden deprem gerçeğini ülke gündemine soktu. Gaziantep’te de ciddi endişe yaratan deprem ile ilgili değerlendirme yapan İnşaat Yüksek Mühendisi ve CHP İl eski başkanı M.Sait Köse, “ Deprem gerçeği bir kez daha göstermiştir ki, deprem değil tekniğine uygun olmayan bina öldürür. Ne yazık ki deprem sonrası, bir süre önlemlerden konuşup, daha sonra unutuyoruz. Ta ki bir sonraki depreme kadar. Artık bu sorunu ciddi bir şekilde ele almak gerekiyor.”dedi.

Çalıştay, plana dönüştürülmeli

Deprem sonrası Gaziantep’te de bir kaos yaşandığını belirten Köse, “Gaziantep’te yaşanan bu etki, bir felaket halinde insanların çaresizliklerini göstermiştir. Deprem gerçeği ile yaşamayı öğrenmek durumundayız. Depremin öncesinde güvenli yapıların yapılmasına, sonraki aşamada depremin yarattığı olumsuz sonuçlara hazırlıklı olmamız gerekiyor.  Bu anlamda Gaziantep’te yapılmış olan Deprem Master Planı Çalıştayı’nın plan haline dönüşmesi için gereği yapılmalıdır. Bu plan çerçevesinde fay hattına 45 km. mesafede olan şehrimizin deprem toplanma alanlarının hizmetin bütünlüğü açısından ve daha koordineli olması yönünde bir kez daha tartışmaya açılması gerekmektedir. Gereğinin yapılması ve bu konudaki yerel yönetimlerin kendilerinin de etkileneceği bir depremde uyarılması görevi hepimize düşmektedir.”dedi.

(S.ÖZTÜRK)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.