Hava Durumu

“Toplumun bilinç düzeyi yüksek”

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Gaziantep Şube Başkanı İslim Arıkan, enerji verimliliği ve kaynakların etkin verimi kullanımının önemine dikkat çekti. Enerji Verimliliği Bilinç Endeksi Raporuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Arıkan, raporun sonuçlarının toplumun enerji verimliliği noktasında iyi durumda olduğunu gösterdiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2021 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2021 18:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Toplumun bilinç düzeyi yüksek”

Enerji Verimliliği Bilinç Endeksi raporu yayınlandı. Söz konusu rapora ilişkin değerlendirmelerde bulunan EMO Gaziantep Şube Başkanı İslim Arıkan, raporun sonuçlarının olumlu olduğunu söyledi. Arıkan, “Ülkemizde enerjide yerli ve yenilenebilir kaynakların kullanımından oldukça memnuniyet duymaktayız. Küresel iklim değişikliğinin etkisini artırmasıyla, yerli ve yenilenebilir kaynaklarla birlikte, mevcut kaynakların etkin ve verimli kullanılması da önemli bir gerekliliktir.”

“TOPLUMUN ENERJİ VERİMLİLİĞİ BİLİNÇ DÜZEYİ YÜKSEK”

Arıkan, “Enerji Verimliliği Bilinç Endeksi raporu yayınlandı. Rapora göre; 2019 yılında, Kamuoyunun Enerji Verimliliği Bilinç Endeksi 0-200 değer aralığında 157,7 olarak tespit edilmiştir. Bu değer, toplumun Enerji Verimliliği konusunda orta üst seviyede bilinç düzeyi olduğunu göstermektedir.

2019 yılında İşletme, Sanayi, Hizmet, Ulaştırma, Tarım İşletmelerinde, Enerji Verimliliği Bilinç Endeksi 0-200 değer aralığında, 158,5 olarak tespit edilmiştir. Bu değer, işletmelerin enerji verimliliği konusunda orta üst seviyede olduğunu göstermektedir” ifadelerini kullandı.

E.YILDIRIM

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.