Hava Durumu

Triko sektörü krizde…

Gaziantep sanayisinin temel taşları arasında yer alan Triko Sektörü, Covid-19 Salgınından olumsuz etkilendi. Sektörün içinde bulunduğu sıkıntıları anlatan Gaziantep Çorapçılar ve Trikotajcılar Odası Başkanı Reşit Durak, “Gaziantep’te binden fazla işletme var. Virüs tehlikesi nedeniyle ekonomimiz büyük zarar görecek. Satışta sıkıntı var, ürün gönderemiyoruz. Asıl sıkıntı önümüzdeki bir iki ayda. Eğer o zamana kadar bu virüsten kurtulamazsak, çok zor günler bizi bekliyor olacak” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2020 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2020 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Triko sektörü krizde…

Triko sektöründe koronavirüs tedirginliği yaşanıyor. İran ve Irak kapılarının kapanması, Avrupa ülkelerine şoförlerin gitmek istememesi, sektöre adeta darbe vurdu. Sektör temsilcilerinin bütün planları altüst olurken, yeni eğitim yılı için üretim yapan esnaf ürünlerin elde kalması nedeniyle zor günlerden geçiyor.

“TEHLİKENİN BİTMESİNİ BEKLİYORUZ”

Gaziantep Çorapçılar ve Trikotajcılar Odası Başkanı Reşit Durak, koronavirüs nedeniyle triko sektörünün çıkmaza girdiğini söyledi. Sektörün durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Durak, “Virüs korkusu planları alt üst etti. Şu anda esnafımız planlama yapamıyor. Yaptığı planlar alt üst olmuş durumda. Biran önce bu tehlikenin bitmesini bekliyoruz. Aksi takdirde çok büyük sıkıntılar bizi bekliyor olacak. Biz burada üretsek dahi satamadıktan sonra bir işe yaramayacak. O yüzden bu tehlike geçmeden ve sorun ortadan kalkmadan sıkıntı devam edecek.”

ZOR GÜNLER BİZLERİ BEKLİYOR

Salgından olumsuz etkilendiklerini kaydeden Durak, “Gaziantep’te binden fazla işletme var. İplik fabrikaları var. Ütücüsünden diğer sektörlere kadar, nüfusumuzun yüzde 30’una yakınına hitap eden bir sektörüz. Yani virüs tehlikesi nedeniyle ekonomimiz büyük zarar görecek. Şu anda satışta sıkıntı var. Ürün gönderemiyoruz. Asıl sıkıntı önümüzdeki bir iki ayda. Eğer o zamana kadar bu virüsten kurtulamazsak, çok zor günler bizi bekliyor olacak. Geçtiğimiz yıllarda sektör temsilcilerimiz, şimdiden planlamalarını yapmış oluyordu. Şu anda planlama yok. Yapanlarınki de alt üst oldu. Korku ve panik havası var” şeklinde konuştu.

F.ÇENGEL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.