Hava Durumu

“Tüm çalışanlar kadroya alınmalı”

Sözleşmeli çalışan öğretmenleri ve diyanet çalışanlarını ilgilendiren 3+1 düzenlemesine sağlık çalışanları da dahil edildi. Düzenlemeye ilişkin açıklamalarda bulunan Türkiye Kamu-Sen Gaziantep İl Temsilciliği, tüm çalışanların kadroya alınması gerektiğini dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2019 06:52
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2019 07:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Tüm çalışanlar kadroya alınmalı”

Sözleşmeli çalışan öğretmenleri ve diyanet çalışanlarını ilgilendiren 3+1 düzenlemesine sağlık çalışanları da dahil edildi. Düzenlemeye ilişkin açıklamalarda bulunan Türkiye Kamu-Sen Gaziantep İl Temsilciliği, tüm çalışanların kadroya alınması gerektiğini dile getirdi.

Sözleşmeli Öğretmenler ve Diyanet görevlilerini kapsayan 4 yıl sözleşmeli 2 kadrolu çalıştıktan sonra tayin hakkı verilmesi ile ilgili düzenlemede değişiklik gündeme geldi.  3+1 düzenlemesi ile ilgili TBMM Komisyonlarında yapılan görüşmeler tamamlandı. Son dakika bir değişiklik ile 3+1 sistemine sağlık çalışanları da dahil edildi. Önümüzdeki günlerde TBMM’de görüşülmesi beklenen düzenlemeye ilişkin Kamu-Sen Gaziantep İl Temsilciliği açıklamalarda bulundu.

Kamu Sen yöneticileri, “Bu konu Milli Eğitim ile ilgili 19 maddelik bir düzenlemeye, diyanet çalışanları da dahil edildi. Türkiye Kamu-Sen olarak düzenleme ile ilgili bir diz görüşmeler gerçekleştirildi. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ve Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Gümüş ve Sağlık Bakan Yardımcısı Muhammed Güven ile görüşerek, bu uygulamaya sağlık çalışanlarının da dahil edilmesi konusu görüşüldü. Bununla birlikte 4+2 olarak adlandırılan düzenleme ile kurumla sözleşme imzalayan personel 4 yıl  sözleşmeli, 2 yıl ise kadrolu olmak üzere toplam 6 yıl çalışacak ve bu süre sonunda tayin isteme hakkına sahip olacaktı. Bu düzenleme ile birlikte 4 yıl olan sözleşme süresi 3 yıla, 2 yıl olan kadroya geçtikte sonra tayin isteme süresi ise 1 yıla indirildi.”

TÜM ÇALIŞANLAR KADROYA ALINMALI

“Türkiye Kamu-Sen olarak 4+2, 3+1’lerden bıktık usandık. Sağlık Bakanlığında bulunan çeşit çeşit istihdam modeli bulunuyor. Sağlık Bakanlığında 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi çalışan 4A’lı arkadaşlarımız var. 4B’li çalışan arkadaşlarımız var. Bunlar merkezi bütçe ve döner sermayeli bütçeye göre çalışan arkadaşlarımız var. Özelleşen kurumlardan diğer kurumlara geçen arkadaşlarımız ise 4C’li olarak geçiyor. Geçen yıl ki düzenleme ile onlarda 4B’ye alındı. 660 sayılı kanunun 45a bendine göre çalışanlar bu kanunla 5 çeşide yükseldi.4924 sayılı kanuna göre çalışanlar var, taşerondan kadroya geçen arkadaşlarımız var. Kamu dışı var, aile hekimliği, idareci olan, hizmet alımı ile ilgili çalışan arkadaşlarımız var. Tüm bunlara bakıldığında bunlar suni düzenlemedir. Bu sorunların ortadan kalkması için tüm çalışanların 4A’ya geçirilmesi gerekiyor.” yorumunu yaptı.

“MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK”

Sözleşmeli çalışanların aile bütünlüklerinin parçalandığını söyleyen sendika yöneticileri, “Bize yüzlerce şikayetler geliyor. Yukarıda saymış olduğumuz bu kadroların her birinin işleyiş ve mevzuatları farklı. Bir kısım insanın eşi özelde çalışıyorsa tayin hakkı bulunmuyor. Meselenin tüm hatları ile çözümlenmesi için tüm kamu çalışanlarının 4A’ya geçirilmesi gerekiyor. Sözleşmeli arkadaşlarımız kamuya geçirilmelidir. İlgili düzenleme bir kazanımdır ancak biz tüm çalışanların kadroya geçirilmesini istiyoruz. Bu konuyu her platformda dile getireceğiz, mücadelemiz devam edecektir. Aile bütünlüklerinin bozulmaması için çağrımıza kulak verilmeli” diye konuştular.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.