Hava Durumu

Turizmde de normalleşme bekleniyor!

Koronavirüs Salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında geçtiğimiz yıl Kasım ayında başlayan sokağa çıkma kısıtlaması Normalleşme Süreci ile sona erdi. Orta Riskli iller arasında yer alan Gaziantep’te, hafta sonu sokağa çıkma yasağının kaldırılması ile rahat bir nefes alan otel işletmecileri, kente gelecek turistleri bekliyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2021 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2021 18:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Turizmde de normalleşme bekleniyor!

Koronavirüs Salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında 2020 Kasım ayında başlayan sokağa çıkma kısıtlaması ve işletmelere yönelik kısıtlamalar, kent turizmini olumsuz etkiledi. 2019 yılında 1 milyon turistin ziyaret ettiği Gaziantep’e 2020 yılında gelen turist sayısı önemli ölçüde düştü. 2019 yılında 718 bin olan Turizm İşletme Belgeli Tesislerde konaklayan turist sayısı ise 2020 yılında 422 bine geriledi.

Kente gelen turların azalmasının da etkilediği turizm sektörü, hafta sonu yasaklarının kalkması ile birlikte kentte turist hareketliliğinin başlaması bekleniyor.

TURİZMDE HAREKETLİLİK BEKLENİYOR

Gazetemize açıklamalarda bulunan turizm sektörü temsilcileri, salgın nedeniyle turizm sektörünün durduğunu, kentte gelen turist sayısının azalmasının hem sektörü hem de esnafı olumsuz etkilediğini söylediler. Kentte yaşanan turizmdeki sessizliğin sokağa çıkma kısıtlamasının sona ermesi ile bozulacağını kaydeden sektör temsilcileri, “Uzun bir zaman diliminden bu yana yasaklarını kalkmasını bekliyorduk. 2020 yılında salgın nedeniyle sektörümüz önemli ölçüde zarar gördü. Bahar aylarının gelmesi ile birlikte artık Gaziantep’te ve bölgede turizm sezonu başlayacak. 15 Mart-1 Temmuz tarihleri arasında bölge turizmi oldukça canlı oluyor. Temmuz ayında ise sıcaklıkların artması ile kente gelen turistlerin sayısı iyiden iyiye azalıyor. Şimdi hafta sonu yasaklarının kalkması ve işletmelerin faaliyetlerine başlaması ile birlikte Gaziantep ve bölgede yoğunluk yaşanacağını düşünüyoruz. Yoğunluk sayesinde bölgemiz, geçtiğimiz yıl yaşanan kayıpları telafi edecektir” diye konuştular.

“OTELLER, SEZONA HAZIR”

Hafta sonu yasaklarının kalkmasını değerlendiren Gaziantep Otelciler Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, yasakların kalkması ile birlikte turizm hareketliliğinin kısa süre içerisinde başlamasını beklediklerini söyledi. Yılmaz, “Gaziantep’te 2020 yılı pandemi nedeniyle oldukça durgun geçti. Uygulanan sokağa çıkma yasakları, işletmelerin kapanması gibi durumlar, sektörü ve işletmeleri olumsuz etkiledi. Pandemi nedeniyle kente yeterli oranda turist gelmemesi önemli bir sorun olurken, işletmelerimizde gerekli önlemleri alarak misafirlerimizi ağırladık. Önümüzdeki günlerde kentte ve bölgede turizm sezonun açılmasını bekliyoruz. Sezonun açılması ile birlikte hem otel işletmelerimizde hem de esnafta büyük bir hareketlilik yaşanacak. Umuyoruz ki, yasakların kalkması ile kentte hareketliliğin başlayacağını düşünüyoruz” dedi.

ESNAF, TURİSTLERİ BEKLİYOR

Kentin tarihi noktalarında olan Almacı Pazarı ve Bakırcılar Çarşısı esnafı da pandeminden nasibini aldı. Gaziantep ve bölgeye yönelik turların düşmesi ile işleri azalan esnaf, sokağa çıkma yasağı ile iyiden iyiye iş yapamaz hale geldi. Sokağa çıkma yasağı ve işletmelerin faaliyet yasağının kalkması ile yeni sezon için hazırlanan esnaf, dört gözle kente gelecek olan turist kafilesini bekliyor.

DİKKATLİ OLUNMALI

İşletmelere yönelik uyarılarda bulunan Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, “Salgın sürecinden fazlasıyla etkilenen yeme-içme sektörünün ayakta kalabilmesi adına pek çok girişimde bulunduk, güzel sonuçlar da elde ettik. Elde ettiğimiz kazanımların artarak devam edebilmesi için önümüzdeki süreçte çok daha dikkatli olunmalı” dedi.

F.ÇENGEL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.