Hava Durumu

Üç gün sonra tedaviye alındı!

Ahmet D. İsimli vatandaş Covid-19 şüphesiyle 25 Aralık Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Hastaya hem özel çubuklarla sürüntü yöntemi olarak bilinen yöntemle hem de bilgisayarlı tomografi yöntemiyle iki ayrı test yapıldı. İddiaya göre, hastanın Covid-19 testi negatif çıkarken, çekilen tomografide ise pandemi belirtisine rastlanıldı. Test sonucu negatif olduğu söylenerek eve gönderilen Ahmet D.’nin şikayetleri arttı. Üç günlük bekleyişin ardından Ahmet D.’nin 25 Aralık Hastanesi Covid-19 servisinde tedavi altına alındığı öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2020 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2020 18:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Üç gün sonra tedaviye alındı!

Covid-19 pandemisinin etkisini artırdığı Gaziantep’te, her gün onlarca insan Covid-19 şüphesiyle hastanelere başvuruyor. 67 yaşındaki Ahmet D., 23 Ekim Cuma Günü Covid-19 şüphesiyle 25 Aralık Devlet Hastanesi’ne başvurdu. İddiaya göre, ateş, halsizlik gibi şikayetleri olan hastaya koronavirüs salgınına yakalandığı şüphesiyle testler yapıldı. Ahmet D.’nin sürüntü yöntemi ile yapılan testi negatif, bilgisayarlı tomografi yöntemi ile yapılan testi ise pozitif çıktı.

TEST SONUCU NEGATİF ÇIKTI

Ancak Covid-19 testinin negatif çıkması nedeniyle babasının durumu ile ilgili herhangi bir işlem yapılmadığını söyleyen Özlem Y., Covid-19 pandemisinin tüm belirtilerinin babasında görüldüğünü ifade etti. Özlem Y., “Babam için yapılan testlerden Tomografi testi pozitif, Covid-19 testi ise negatif çıktı. Tomografide Covid-19’a rastlanmasına rağmen doktor, test sonucunu dikkate alarak herhangi bir işlem yapılmadan babam eve gönderildi. Babamın şikayetlerinin dinmemesi üzerine aynı gün acil servise götürüldü. Tıp Fakültesi acil servisinde yapılan muayene sırasında babamın durumunu anlattığımız zaman, hastanede tedavi altına alınması, hemen ilaç tedavisine başlanması gerektiği bize iletildi.”

ÜÇ GÜN SONRA TEDAVİ ALTINA ALINDI

Üç günlük sürecin ardından Ahmet D.’nin Covid-19 Servisinde tedavi altına alındığını söyleyen Özlem Y., “Aradan geçen üç günlük sürenin ardından babam, 25 Aralık Devlet Hastanesi’nde Covid-19 servisinde tedavi altına alındı. Covid-19 belirtisi taşıyan ve tomografide bu hastalığa rastlanan bir hastanın, hastanede tedavi altına alınmaması bir skandaldır. Sosyal medya hesabım üzerinden durumu ayrıntıları ile anlatan paylaşımlarda bulundum. Sağlık Bakanlığı şikayet hattına şikayette bulundum.

COVİD-19 İLE MÜCADELE NE KADAR SAĞLIKLI?

Sözlerini sürdüren Özlem Y., “Covid-19’a yakalandığı çekilen tomografide belli olan bir hastanın üç gün boyunca insanların arasına gönderilmesi ne kadar doğru? Çevresinden birine hastalığı bulaştırsa, bunun sorumluluğunu kim üstlenecekti? Sonucun negatif diyerek babamı evine gönderen hastane, Covid-19 servisine aldı. Bu durum kentimizde Covid-19’a karşı verilen mücadelenin ne kadar sağlıklı yürütüldüğünü gösteriyor” diye konuştu.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.